Тръмп: Ако жертвите на Covid-19 в САЩ са под 200 000, това ще е успех

Америка

Тръмп: Ако жертвите на Covid-19 в САЩ са под 200 000, това ще е успех

6810
на 30.03.2020
Тръмп: Ако жертвите на Covid-19 в САЩ са под 200 000, това ще е успех
Автор:   ПИК

Американският президент Доналд Тръмп заяви, че действията на американските власти могат да бъдат сметнати за успешни, ако броят на жертвите на новия коронавирус е под 200 000 души.

препоръчано

„Помислете за тази бройка – 2,2 милиона могат да загинат от това. Ако можем да намалим този показател до 100 000, колкото и са е ужасна тази цифра, или ако имаме между 100 и 200 хиляди, ще означава, че всички ние сме си свършили добре работата“

Според данни на университета Джонс Хопкинс заразените в САЩ са над 139 000, а починалите - над 2400.

Същевременно Тръмп обяви, че федералните указания за социална дистанция в страната остават в сила до 30 април. Американският държавен глава добави, че пикът от смъртни случаи вследствие на коронавируса се очаква след две седмици.

Според него възстановяването на страната ще може да се усети на 1 юни:

„Няма нищо по-лошо от обявяване на победа преди постигането на тази победа! Това ще бъде най-огромната загуба!“, каза още по време на брифинг в Белия Дом Доналд Тръмп, който в предишно свое изказване изрази желание рестрикциите да бъдат свалени на 21 април.

В очакване на пика от заболели и смъртни случаи д-р Антъни Фаучи - един от главните здравни експерти на администрацията при борбата с Covid-19, заяви, че според компютърни модели между 100 и 200 хиляди американци могат да се окажат жертви на вируса.

Друг експерт от екипа на президента Тръмп - доктор Дебора Брикс, предупреди, че всеки голям град и неговите околностите трябва да вземе за даденост, че ситуацията може да е еквивалентна на тази в Ню Йорк.

В щата Ню Йорк починалите вследствие на вируса са поне 965 души. Според губернатора Андрю Куомо 1/4 от смъртните случаи са били в домове за стари хора. Куомо казва, че броят на жертвите се покачва, но с по-малък ръст, което той определи като „добра новина“.

Кораб-болница на военноморските сили се очаква акостира в Ню Йорк днес в помощ на здравните служители, които срещат невиждани предизвикателства.

Междувременно председателят на Камарата на представителите - демократът Нанси Пелоси, отправи остра критика спрямо президента за ответните му действия на фона на пандемията.

В интервю за Си Ен Ен Пелоси коментира, че неприемането ситуацията за сериозна в началото, както и забавянето в снабдяването с оборудване са коствали човешки животи. Пелоси също каза, че в даден момент ще е необходимо да се направи анализ на действията на администрацията по време на кризата и да се отговори на въпроси като кога президентът е научил за опасността и какво е знаел.

Сподели:
Бомба x
Ето кое е най-доброто летище в Европа Ето кое е най-доброто летище в Европа
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! ГЕРБ с извънредно изявление: Радев брутално излъга, че Сенатът на САЩ осъжда България (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ПЪРВО В ПИК TV! ГЕРБ с извънредно изявление: Радев брутално излъга, че Сенатът на САЩ осъжда България (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 252
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това