Тръмп обвини ген. Марк Мили в държавна измяна, заслужавал да бъде екзекутиран

Америка

Тръмп обвини ген. Марк Мили в държавна измяна, заслужавал да бъде екзекутиран

16348
на 28.09.2023
Тръмп обвини ген. Марк Мили в държавна измяна, заслужавал да бъде екзекутиран
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

"Бившият американски президент на САЩ Доналд Тръмп обвини вече бившия шеф на Обединения комитет на началник-щабовете на въоръжените сили на САЩ ген. Марк Мили в държавна измяна и заяви, че военният заслужава да бъде екзекутиран", предаде телевизия Си Ен Би Ес, цитирана от Новини.бг.

препоръчано

Четиридесет и петият стопанин на Белия дом заяви, че високопоставеният военен е водел тайни преговори с Китай.

"Тези разговори бяха водени зад гърба ми. Мили споделяше на Пекин всички мои мисли по отношение на Китай. Неговата постъпка е толкова ужасна, че в миналото щяха да му издадат смъртна присъда и да го екзекутират. Той заслужава това", каза Тръмп.

Мили, от своя страна, призна, че е водел преговори с Китай. В същото време той заяви: "Не виждам нищо осъдително в това. Аз съм се заклел в Конституцията на САЩ и останах, оставам и ще остана верен на клетвата си."

"Ще предприема всички правни действия", добави Мили по повод на обвиненията на Тръмп.

Мили зае поста си през 2019 г., когато държавен глава и върховен главнокомандващ бе Доналд Тръмп. Този септември той подаде оставка във връзка с изтичането на мандата му.

Настоящият президент на САЩ Джо Байдън номинира досегашния началник-щаб на ВВС ген. Чарлз К. Браун на мястото на Мили. Преди седмица назначението беше утвърдено и от Сената.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Телците да не помагат на безотговорни колеги, Раците да не дават заеми САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Телците да не помагат на безотговорни колеги, Раците да не дават заеми
ПИК TV x
САМО В ПИК TV! Проф. Рачев с голяма новина за времето, която мнозина очакват да чуят (ВИДЕО) САМО В ПИК TV! Проф. Рачев с голяма новина за времето, която мнозина очакват да чуят (ВИДЕО)
ново
Днес: 29
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК