Тръмп пропуска инаугурацията на Джо Байдън

Америка

Тръмп пропуска инаугурацията на Джо Байдън

10213
на 07.12.2020
Тръмп пропуска инаугурацията на Джо Байдън
Автор:   ПИК

Действащият президент на САЩ, републиканецът Доналд Тръмп, планира да отлети от Белия дом с хеликоптер на 20 януари, в деня на встъпването в длъжност на демократа Джоузеф Байдън. Тръмп ще пътува до Флорида с Air Force One, като по този начин пропусне всички официални церемонии в столицата, съобщи порталът Axios.

Тръмп нито ще приветства Байдън в Белия дом, нито ще присъства на инаугурацията, а вместо това ще говори във Флорида на голям митинг пред привърженици, където ще обяви, че ще участва в президентските избори през 2024 г.

Изданието смята, че Тръмп, умишлено ще създаде ситуация, при която вниманието на зрителите ще бъде раздвоено между церемонията по встъпването в длъжност на новия президент във Вашингтон, която ще се проведе при зачитане на нормите на социалната дистанция, и собствената му реч пред огромно множество във Флорида.

Официално Белият дом не потвърждава такава информация за плановете на Тръмп.

Общите избори в САЩ се проведоха на 3 ноември. Байдън обяви победата си. Съответната служба по общи въпроси към администрацията на САЩ всъщност го призна за избран президент и уведоми писмено за готовността си да предостави необходимите бюджетни средства, за да започне приемането и прехвърлянето на дейности в рамките на предстоящото встъпване в длъжност на следващия американски лидер.

Независимо от това, Тръмп не признава поражението си официално, тъй като според него има многобройни нарушения от страна на демократите по време на изборите.

препоръчано
Сподели:
Бомба x
САМО ЗА ДАМИ: Как да накарате мъж да ви забележи и хареса САМО ЗА ДАМИ: Как да накарате мъж да ви забележи и хареса
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Борисов с първи думи към служебните министри: Основна цел пред кабинета сега е да организира честни и прозрачни избори (ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Борисов с първи думи към служебните министри: Основна цел пред кабинета сега е да организира честни и прозрачни избори (ВИДЕО)
ново
Днес: 306
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това