Тук ли се крие Румен Гайтански? 4 млн. евро броени за луксозна къща във ВИП-ризорт на Халкидики

Акценти

Тук ли се крие Румен Гайтански? 4 млн. евро броени за луксозна къща във ВИП-ризорт на Халкидики

263801
на 14.08.2024
Тук ли се крие Румен Гайтански? 4 млн. евро броени за луксозна къща във ВИП-ризорт на Халкидики
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Румен Гайтански-Вълка, чиито имоти днес бяха проверени от прокуратурата и Комисията за противодействие на корупцията, най-вероятно се е покрил в един от най-луксозните ваканционни комплекси в съседна Гърция, пише в свое разследване Mediamall.

препоръчано

Поводът за разследването срещу Гайтански е кредитът за близо 150 милиона, отпуснат от държавната Българска банка за развитие (ББР).

Към момента не е известно къде се намира Вълка. По официални данни на "Гранична полиция" миналия петък той е влязъл в България. По неофициална информация обаче след това той е напуснал страната. 

Преди 3 години Вълка е закупил луксозен имот в курортния комплекс "Сани", намиращ се на първия ръкав на полуостров Халкидики, Касандра.

Както и в България, така и в Гърция Гайтански моментално започна с незаконните си строежи, като в един момент дори гръцките власти са му наложили глоба и са били готови да повдигнат наказателно производство срещу него.

Според информация на "Mediamall" Гайтански е купил къща във вилната зона на "Сани" за 3,4 млн. евро, като впоследствие е правил допълнителни ремонти за поне още 600 хил. евро.

С интериора на имота се е заела последната му съпруга Ася, чието хоби е да се занимава с интериорен дизайн, досущ като всички подобни съпруги. 

Съсед на Гайтански пък е друг български олигарх и бивш шеф на "Лукойл" за България, Валентин Златев.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивна прогноза за неделя - Близнаците да се пазят от неподходящи запознанства, Скорпионите да избягват агресивната критика САМО В ПИК! Алена с ексклузивна прогноза за неделя - Близнаците да се пазят от неподходящи запознанства, Скорпионите да избягват агресивната критика
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Бойко Борисов в Асеновград: Никой, освен нас, не желае да има правителство - Промяната искат да излъжат, че изборите са били опорочени (ОБНОВЕНА/ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК TV! Бойко Борисов в Асеновград: Никой, освен нас, не желае да има правителство - Промяната искат да излъжат, че изборите са били опорочени (ОБНОВЕНА/ВИДЕО)
ново
Днес: 48
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК