Тунис вдига стена по границата с Либия - ще спира "Ислямска държава"

ЧАС ПИК

Тунис вдига стена по границата с Либия - ще спира "Ислямска държава"

7150
на 08.07.2015
Тунис вдига стена по границата с Либия - ще спира Ислямска държава
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Тунис започна изграждането на стена по границата със съседна Либия след терористичния акт, извършен в курорта Сус, обяви във вторник премиерът Хабиб Есид. Според Есид, който даде интервю за държавната телевизия, съоръжението трябва да предотврати проникването на терористи от групировката "Ислямска държава" (ИД), която контролира няколко области в съседната на Тунис, Либия.

препоръчано

"Започнахме изграждането на стената и изкопаването на ров по цялата граница с Либия. Дължината на цялата стена ще бъде 168 километра, изграждането й ще бъде завършено до края на 2015 година", каза министър-председателят. Най-големият в историята на Тунис терористичен акт бе извършен на 26 юни в курорта Ел Кантауи, в района на град Сус. Местните студент застреля 40 души в хотел Империал. Нападателят бе убит от полицията.

Отговорност за атаката пое ИД. Президентът на Тунис Бежа Куейд обяви на 4 юли извънредно положение във връзка с терористичната атака.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за първия от серията почивни дни: Пари за Овните, Лъвовете да не са излишно щедри САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за първия от серията почивни дни: Пари за Овните, Лъвовете да не са излишно щедри
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО)
ново
Днес: 61
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК