Турция забранява рекламата на алкохол

Балкани

Турция забранява рекламата на алкохол

3078
на 15.05.2013
Турция забранява рекламата на алкохол
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Турция обмисля законопроект относно въвеждането на нови рестриктивни мерки върху алкохола, сред които е забраната на рекламите на алкохолни напитки, предаде АФП. Проектът е внесен от ислямско-консервативното правителство на Реджеп Тайип Ердоган.

препоръчано

Управляващата Партия на справедливостта и развитието (АКП) излага като основен довод за законопроекта необходимостта от защита на децата от вредното влияние на алкохола.

Просветските политически сили в Турция обвиняват управляващата партия, че продължава с опитите си за ислямизиране на обществото, като се намесва в сфера, засягаща предимно частния сектор.

Законопроектът предвижда забрана за производителите на алкохол да спонсорират събития, ограничаване на заведенията, в които се предлага алкохол за продажба или консумация, и задължително поставяне на етикети върху бутилките, предупреждаващи за вредните ефекти.

Турският премиер Ердоган, който е практикуващ мюсюлманин и не употребява алкохол и тютюн, наскоро обяви айряна за национална напитка на турците.

Турските авиолинии пък обявиха, че прекратяват продажбата на алкохол по време на вътрешните си полети.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за първия ден на юли - денят носи изненади на Близнаците, Съдбата помага на Лъвовете САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за първия ден на юли - денят носи изненади на Близнаците, Съдбата помага на Лъвовете
ПИК TV x
Георги Харизанов пред ПИК TV: Правителство е възможно само с мандата на ГЕРБ - ако не мине, отиваме отново на избори (ВИДЕО) Георги Харизанов пред ПИК TV: Правителство е възможно само с мандата на ГЕРБ - ако не мине, отиваме отново на избори (ВИДЕО)
ново
Днес: 3
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК