Турция изпрати 3000 тона хуманитарна помощ на Сомалия

Африка

Турция изпрати 3000 тона хуманитарна помощ на Сомалия

7637
преди 9 часа
Турция изпрати 3000 тона хуманитарна помощ на Сомалия
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Турски кораб, превозващ хуманитарна помощ за Сомалия, пристигна вчера в пристанище Могадишу, съобщава БТА.

препоръчано

Крабът, превозващ 3000 тона хуманитарна помощ, отплава на 29 септември от пристанище Мерсин в Южна Турция и беше посрещнат от високопоставени правителствени представители в Сомалия, включително вицепремиера Салах Джама, на церемония, която се състоя на пристанището. 

Турският посланик в Сомалия Алпер Акташ и представители на хуманитарни организации от Турция също присъстваха.

"Помощта включва различни видове хранителни продукти, палатки и други неща от първа необходимост, като възлиза на 3000 тона. Тази подкрепа цели да подобри съществено условията на живот на хората в нужда", посочи сомалийската Агенция за управление на бедствията в изявление.

"Както винаги, Турция ще продължи да подава своята ръка за помощ на братския сомалийски народ", заяви в съобщение турското посолство в Могадишу.

Турция е доставила над 60 000 тона помощ от 2016 г. на източноафриканската страна, която често страда от природни бедствия като суша, глад, наводнения и циклони. 

Турция, която е дългогодишен съюзник на Сомалия, също така инвестира в сектора на образованието, инфраструктурата и здравеопазването в страната, напомня Анадолската агенция.

Също така Могадишу е домакин на най-голямата задгранична военна база на Турция, в която се извършва обучение на Сомалийската национална армия. 

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивна прогноза за неделя - Близнаците да се пазят от неподходящи запознанства, Скорпионите да избягват агресивната критика САМО В ПИК! Алена с ексклузивна прогноза за неделя - Близнаците да се пазят от неподходящи запознанства, Скорпионите да избягват агресивната критика
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Борисов: Протестите преди 4 години започнаха в деня, в който ГЕРБ вкара България в чакалнята на Еврозоната. Другите партии не искат да има правителство. Ако дойдат пак избори, кампания няма да правя (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Борисов: Протестите преди 4 години започнаха в деня, в който ГЕРБ вкара България в чакалнята на Еврозоната. Другите партии не искат да има правителство. Ако дойдат пак избори, кампания няма да правя (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 1
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК