Турция мина на безконтактна международна търговия

Близък изток

Турция мина на безконтактна международна търговия

25620
на 29.03.2020
Турция мина на безконтактна международна търговия
Автор:   ПИК

Турското министерство на търговията е разработило различни начини да поддържа потока на стоки през граничните си пунктове и пристанища, въпреки забраната за пътуване, въведена в началото на март, пише "Хюриет Дейли".

препоръчано

"Ние като министерство започнахме да предприемаме сериозни мерки в координация с други министерства и институции, преди този вирус да бъде открит у нас. Съответно разработихме схеми за безконтактен износ и безконтактна външна търговия “, заяви министърът на търговията Рухсар Пекджан на пресконференция в централата на министерството в Анкара.

"По този въпрос постигнахме успехи, които са образцови за света. Призовавам бизнесът да продължи да търгува, използвайки тези възможности“, каза тя.

До 1140 камиона ежедневно превозват стоки между Турция и Ирак през буферните зони между граничните пунктове, които са затворени от 1 март поради епидемията, по данни на министъра.

Чрез този метод шофьор с ръкавици и маска - от едната страна на граничните паркира ремарке в буферната зона двете страни и се връща обратно. След това друг шофьор от другата страна на границата поема ремаркето след дезинфекция, подпомагана от здравни служители.

"В опит да продължи притока на стоки между Турция и страните от Централна Азия, Турция увеличи капацитета на граничните пунктове към Азербайджан и Грузия", каза тя, цитирана от "Фокус".

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ астроложката Алена с пълен хороскоп за мразовития понеделник - успешен ден за Близнаците, трудности за Водолеите САМО В ПИК: Топ астроложката Алена с пълен хороскоп за мразовития понеделник - успешен ден за Близнаците, трудности за Водолеите
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV: Ген. Мутафчийски и медиците във ВМА получиха втора ваксина срещу COVID-19 (ОБНОВЕНА) ПЪРВО В ПИК TV: Ген. Мутафчийски и медиците във ВМА получиха втора ваксина срещу COVID-19 (ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 47
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това