Турция получи над 3,5 млн. дози ваксини oт Китай

ГОРЕЩО

Турция получи над 3,5 млн. дози ваксини oт Китай

7474
на 29.01.2021
Турция получи над 3,5 млн. дози ваксини oт Китай
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Турция получи втората част от втората партида ваксини срещу COVID-19, купени от Китай, съобщава турската частна телевизия Си Ен Ен-Тюрк.

препоръчано

Втората партида се състои от общо 10 милиона дози от препарата "КоронаВак" на китайската фирма "Синовак". Първата част от 6,5 милиона дози Турция получи в понеделник, а останалите 3,5 милиона са пристигнали малко след 6 часа в петък в Истанбул с полет от Пекин. 

Преди това в Турция на 30 декември м.г. пристигнаха 3 милиона дози в рамките на първата пратка, цитира БТА.

Ваксинацията срещу COVID-19 в страната започна на 14 януари сред медиците. От 19 януари страната започна ваксинация на настанените лица и персонала в домовете за възрастни хора и центровете за грижа за хора с увреждания, както и на хората на възраст на и над 90 години.

Поетапно се премина към ваксинация и на по-млади хора, като към момента на имунизиране срещу новия коронавирус подлежат гражданите над 75 години.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 6 октомври - успехът обръща гръб на Скорпионите, проблеми връхлитат Рибите САМО В ПИК! Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 6 октомври - успехът обръща гръб на Скорпионите, проблеми връхлитат Рибите
ПИК TV x
УНИКАЛНО ШОУ В ПИК! Колтуклиева направи на салата Бареков насред центъра на София: Как не те е срам! Целуваше задниците на... (ВИДЕО) УНИКАЛНО ШОУ В ПИК! Колтуклиева направи на салата Бареков насред центъра на София: Как не те е срам! Целуваше задниците на... (ВИДЕО)
ново
Днес: 54
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК