Турция прие за лечение първите пациенти от ивицата Газа

СВЕТЪТ ДНЕС

Турция прие за лечение първите пациенти от ивицата Газа

11643
на 16.11.2023
Турция прие за лечение първите пациенти от ивицата Газа
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Турция е приела за лечение 27 онкоболни пациенти от ивицата Газа, заяви турският министър на здравеопазването Фахреттин Коджа, цитиран от ДПА.  

препоръчано

Пациентите са били отведени заедно с 13 техни придружители първо в Египет през граничния контролно-пропускателен пункт „Рафах“ и оттам са транспортирани със самолет до Турция. Те ще бъдат лекувани в Анкара, съобщиха турските власти.

Прехвърлянето на пациентите е резултат от интензивни преговори с египетските власти, уточни турското Министерство на здравеопазването.

Здравният министър Фахреттин Коджа заяви, че се надява да успее да доведе още пациенти за лечение в Турция.

свързани новини

Турски кораб, натоварен с оборудване за полеви болници, линейки и генератори за лекуването на ранени от ивицата Газа, пристигна в Египет в началото на седмицата.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за неделя - Близнаците да очакват материални успехи, Везните ще сключат успешни сделки САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за неделя - Близнаците да очакват материални успехи, Везните ще сключат успешни сделки
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО)
ново
Днес: 6
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК