ТЪЖНА ВЕСТ: Почина генерал Никола Колев

ЧАС ПИК

ТЪЖНА ВЕСТ: Почина генерал Никола Колев

65640
на 08.05.2021
ТЪЖНА ВЕСТ: Почина генерал Никола Колев

След кратко боледуване е починал ген. Никола Колев - началник на Генералния щаб на Българската армия в периода 2002-2006 година.

препоръчано

Генерал Колев беше и началник на кабинета на президента Георги Първанов, а от март 2012 до юни 2016-а посланик в Нидерландия.

Поклонението пред генерал Колев ще бъде в сряда от 11 часа в Централния военен клуб в София.

Генерал Никола Колев е роден на 9 август 1951 г. в Караджалово. Заема поста началник на Генералния щаб на Българската армия в периода 2002-2006 година.

Завършил е Висшето военновъздушно училище „Георги Банковски“ в Долна Митрополия, Военната академия „Георги Стойков Раковски“ в София, Военната академия на Генералния щаб на въоръжените сили в Москва, Института за управление на ресурсите по отбраната в Монтерей, САЩ.

Бил е последователно член на политико-военния направляващ Комитет на многонационалните мирни сили в Югоизточна Европа, на военния комитет на НАТО и на военния комитет на Европейския съюз.

Сподели:
Бомба x
КЪСМЕТЛИИ: Ето ги зодиите, за които есента ще е вълшебна КЪСМЕТЛИИ: Ето ги зодиите, за които есента ще е вълшебна
ПИК TV x
САМО В ПИК TV! Георги Харизанов: Няма данни Кирил Петков да е завършил Харвардския университет, той и до днес е с двойно гражданство (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) САМО В ПИК TV! Георги Харизанов: Няма данни Кирил Петков да е завършил Харвардския университет, той и до днес е с двойно гражданство (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 286
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това