ТЪЖНА ВЕСТ: Почина ген. Стоян Топалов

Животът днес

ТЪЖНА ВЕСТ: Почина ген. Стоян Топалов

25143
на 03.12.2020
ТЪЖНА ВЕСТ: Почина ген. Стоян Топалов
Автор:   ПИК

Внезапно почина ген. Стоян Топалов. Той бе дългогодишен председател на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва.

препоръчано

Ген. Стоян Топалов е бил адютант на армейски генерал Добри Джуров.

Президентът Румен Радев изрази съболезнования на семейството и близките на генерал Стоян Топалов, съобщиха от Прессекретариата на държавния глава. 

"Генерал Топалов извървя достойно своя житейски и професионален път, посветен в служба на българската армия и държава", заяви държавният глава Румен Радев в съболезнователен адрес до семейството и близките на генерал-лейтенант (о. з.) Стоян Топалов.

Генерал-лейтенат Стоян Топалов е роден през 1941 г. в Стрелча. Завършва ВНВУ „Васил Левски”, военната академия „М. В. Фрунзе” в Москва и военната академия на ГЩ на Въоръжените сили на Русия. Започва като командир на мотострелкови взвод в Момчилград. През 1972-1973 г. е адютант на министъра на отбраната армейски генерал Добри Джуров. През 1991-1993 г. е първи зам.-началник на генщаба на армията. Бил е военен аташе в Русия. От 2005 г. е председател на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва. Носител на български и чуждестранни отличия.

Сподели:
Бомба x
Кои са най-сериозните и най-забавните зодии Кои са най-сериозните и най-забавните зодии
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК: Борисов и правителството удължиха извънредната епидемична обстановка до 30 април! Досега са отпуснати 2 млрд. за запазване на заетостта и за подкрепа на бизнеса (ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК: Борисов и правителството удължиха извънредната епидемична обстановка до 30 април! Досега са отпуснати 2 млрд. за запазване на заетостта и за подкрепа на бизнеса (ВИДЕО)
ново
Днес: 10
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това