ТЪЖНА ВЕСТ: Почина поетът Ивайло Балабанов

КУЛТУРА

ТЪЖНА ВЕСТ: Почина поетът Ивайло Балабанов

10152
на 20.07.2021
ТЪЖНА ВЕСТ: Почина поетът Ивайло Балабанов
Автор:   ПИК

Големият български поет Ивайло Балабанов ни напусна рано тази сутрин - навръх Илинден, съобщиха негови близки. "Небесният гурбетчия", когото мнозина определяха за съвременния Вапцаров остана завинаги на 76 години.

препоръчано

Поклонението ще е утре в православния храм "Преображение Господне" в Ивайловград в 9:00 часа.

Ивайло си отиде от този смят само 8 месеца след смъртта на неговата муза Ваня Балабанова, която ни напусна внезапно през ноември 2020 година. 


Ивайло Балабанов е роден през 1945 година в село Хухла, Ивайловградско. Той е почетен гражданин на Ивайловград, Кърджали и Свиленград.  Считан е за един от най-добрите съвременни поети, а творбите му ще остваят трайна диря в българската литература.

Ивайло е носител е на десетки награди, призове и литературни отличия. За изключителните му заслуги в областта на културата и изкуството бе награден с орден "Св.св.Кирил и Методий" през 2020 година.

Поклон пред паметта му!

Сподели:
Бомба x
ТОП 10 златни правила при секс с нов партньор ТОП 10 златни правила при секс с нов партньор
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! ДеБъ и ДПС застават зад Трифонов, но се правят на опоненти в комисията за Росенец ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! ДеБъ и ДПС застават зад Трифонов, но се правят на опоненти в комисията за "Росенец"
ново
Днес: 15
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това