ТЪЖНО: Фикусите в парламента пак ще стърчат самотни - Настимир Ананиев развя бялата кърпа и се отказа от...

БЪЛГАРИЯ ДНЕС

ТЪЖНО: Фикусите в парламента пак ще стърчат самотни - Настимир Ананиев развя бялата кърпа и се отказа от...

118385
преди 4 часа
ТЪЖНО: Фикусите в парламента пак ще стърчат самотни - Настимир Ананиев развя бялата кърпа и се отказа от...
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Фикусите в Партийния дом ще продължават да скърчат самотни и по време на новия 51-ви парламент, след като Настимир Ананиев се отказа от предварително обречената си на неуспех идея да се кандидатира за депутат.

препоръчано

Решението си обяви самият той в социалната мрежа. Въпреки че на 11 септември бившият мандатоносител на "Продължаваме промяната" регистрира партията си "Волт" в Централната избирателна комисия за предсрочните парламентарни избори на 27 октомври, сега му е дошъл нов акъл.

"Взех решение да не се кандидатирам в кампанията за 51-НС. Преди точно 3 години обявихме началото на "Продължаваме Промяната". Три години по-късно ни застигна българската действителност, което не значи, че промяна няма да има, просто ще отнеме повече време, за да се случи! За тези три години всеки може да даде своята оценка за това, което се случи като цяло, но от моя гледна точка имахме малки и други не толкова малки победи тук и там, но не беше достатъчно. Направихме много предизвикани и непредизвикани грешки. Също така, за съжаление, не се поучихме от грешките си", дръпна сърцераздирателен пост Ананиев в социалната мрежа.

В началото на месеца ППДБ се разделиха с неговата "Волт", за да оцелее коалицията. "Да, България" заплашиха да се отцепят, но се отказаха, след като от "Промяната" обещаха избираеми места в листите на Ивайло Мирчев, Антоанета Цонева и Атанас Славов, който също като Ананиев изпаднаха от настоящия парламент.

"Волт" бе мандатоносител на ПП и правителството на Кирил Петков в 47-ото НС през 2021 г. След това партията стана част от коалиция ППДБ от самото ѝ създаване за изборите за 49-ото НС през април 2023 г., а Настимир стана депутат от "Промяната". На последните избори обаче не влезе в парламента, след като Петков избра да е депутат от София, за да освободи в Перник място за Бойко Рашков. 

Настимир Ананиев изглежда, че вече е погледнал трезво на действителността и е осъзнал, че няма никакъв шанс да намери място в следващото Народно събрание, без солиден гръб или коалиция зад себе си. 

Затова явно е решил да чака по-добри времена. "За следващите избори ще съм в пълна бойна готовност. До тогава продължавам да следя политиката и обществената динамика и да давам поискани и непоискани съвети и мнения!", добави бившият депутат, когото от "Промяната" използваха и като шпионин зад фикусите на брифингите на Борисов.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте топ хороскопа на Алена за почивния понеделник - Лъвовете жънат успехи, Стрелците подвластни на емоциите САМО В ПИК: Вижте топ хороскопа на Алена за почивния понеделник - Лъвовете жънат успехи, Стрелците подвластни на емоциите
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Бойко Борисов в Боровец: Аз съм зависим само от Господ (НА ЖИВО) ПЪРВО В ПИК TV! Бойко Борисов в Боровец: Аз съм зависим само от Господ (НА ЖИВО)
ново
Днес: 78
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК