Тъмна Индия с организацията на изборите! ЦИК на Радев тепърва ще решава какво да прави с недостига на машини

Епицентър

Тъмна Индия с организацията на изборите! ЦИК на Радев тепърва ще решава какво да прави с недостига на машини

38455
на 08.06.2021
Тъмна Индия с организацията на изборите! ЦИК на Радев тепърва ще решава какво да прави с недостига на машини
Автор:   ПИК

Месец преди изборите възникна напрежение между фирма „Сиела Норма” и ЦИК. Преди дни стана ясно, че „Сиела Норма” не може да изпълни поръчката за 1 500 допълнителни машини за парламентарните избори през юли в бюджета поставен от комисията– 6,5 млн. лв. Причината - допълнителни разходи, както и транспорт на машини до секциите в чужбина.

препоръчано

„Тази процедура вече е приключила. Снощи излезе решение на ЦИК. Очевидно трябва да се съсредоточим върху това как ще се проведат изборите с наличните устройства. Няма време за разкриване на нова процедура. При 9600 устройства ще има затруднения в организацията на изборите. Не мисля обаче, че трябва да се драматизира. Нека все пак да напомня, че в чужбина досега не е използвана машина за гласуване и въпреки това е имало избори. Вот ще има и се надявам той да бъде организиран добре”, каза говорителят на ЦИК Цветозар Томов, чиито състав бе назначен от Румен Радев. По думите му отговорността на ЦИК е да дадат на всечи човек правото да гласува нормално. Томов допълни, че според него е късно за опцията - наемане на машини.

„Моето усещане е ,че вървим към робовладелско общество. Третирани сме като роби, които трябва да работят. И сме призовавали ЦИК бързо да обяви параметрите, за да може не само ние, но и нашите конкуренти да участват. Никой не би се вързал за подобна цена. Няма как с 6 милиона и половина да покрием дори половината себестойност на устройствата. От ЦИК отказват да кажат как са пресметнали цената”, заяви Веселин Тодоров, представител на фирмата-доставчик.

Сподели:
Бомба x
Конгресмени от САЩ за НЛО: Става нещо, с което не можем да се справим Конгресмени от САЩ за НЛО: Става нещо, с което не можем да се справим
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Борисов: Целта на проверката на прокурорите съм аз. Съчиняват нещо за случай от 2009 г. и търсят кошаревски свидетели. Трябва ли всички като Стъки да си търсим правата? (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Борисов: Целта на проверката на прокурорите съм аз. Съчиняват нещо за случай от 2009 г. и търсят кошаревски свидетели. Трябва ли всички като Стъки да си търсим правата? (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 185
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това