Вход
София
Времето в София 18 o C

Убиецът Полфрийман с капан срещу България. Лозан Панов, Йонко Грозев и БХК в заверата

Убиецът Полфрийман с капан срещу България. Лозан Панов, Йонко Грозев и БХК в заверата

на 03.06.2020
48977
0
Убиецът Полфрийман с капан срещу България. Лозан Панов, Йонко Грозев и БХК в заверата

След като в течение на 13 години подлага на жестоко изпитание българския съд, убиецът Джок Полфрийман реши да приложи гнусните си хватки и спрямо българската прокуратура, като залага нов капан на България.

Точно в деня и дори в часа, в който покрусеният баща на убития от него български студент Андрей - Христо Монов, даваше пресконференция за умопомрачителното решение на състав от Върховния касационен съд на опозорения съдия Лозан Панов да не уважи искането на бившия главен прокурор Сотир Цацаров за възобновяване производството срещу убиеца и спиране на предсрочното му освобождаване, Полфрийман обяви, че иска от сегашния главен прокурор Иван Гешев делото срещу него да бъде възобновено - забележете! - "за да има справедливост".

Тайният замисъл на исканата от убиеца "справедливост" обаче е съвсем явен. Ако главният прокурор възобнови делото срещу него, той и адвокатите му ще могат да се обърнат към Европейския съд по правата на човека в Страсбург и да съдят България. Защото, щом Иван Гешев разрешава възобновяване на делото, значи в него има нередности, които са в полза на убиеца.

А когато се озове в този съд, Полфрийман ще попадне - къде? - в ръчичките на производното на цялото това античовешко котило, наречено Български хелзинки комитет - Йонко Грозев. Името му се появи в скандален доклад за работата на този съд, като човек идващ от соросоидната неправителствена организация "Български хелзинкски комитет", работещ в остър конфликт на интереси, защитаван от нея и дискредитиращ и работата на съда, и името на България.

Така Йонко Грозев бодро ще продължи с порочната си практика, станала причина името на България да бъде споменато в негативен план 30 пъти на 25 страници, тъй като съдията, който постанови освобождаването на убиеца Полфрийман - Калин Калпакчиев, е награждаван два пъти със званието "човек на годината", давано от въпросния БХК. Както и номинацията на Полфрийман за същата награда, докато беше в затвора, на правено от шефа на организацията Красимир Кънев.

Припомняме, че за "Човек на годината" два пъти е бил обявяван Адолф Хитлер, но тя с гордост продължава да се връчва и приема.

Експулсират убиеца Джок Полфрийман от България

Експулсират убиеца Джок Полфрийман от България

Вътрешният министър Младен Маринов е издал заповед за...

на 29.05.2020

Няма съмнение в каква посока ще пледира скандалния Йонко Грозев - естествено в полза на протежето на БХК Полфрийман и срещу България, каквато е цялата му досегашна дейност, опозорила държавата ни пред европейските институции. 

Няма съмнение и намерението на Полфрийман и адвоката му Калин Ангелов да подложат на унижение българската прокуратура и лично главния прокурор Иван Гешев, след като убиецът си добрува у нас вече 13 години след неуспешните опити на богатия му баща да постигне обрат в делото чрез нерегламентирани средства, за което е оказван чудовищен, но безуспешен натиск върху българското Министерство на външните работи. Както и върху двама главни прокурори - Борис Велчев и Сотир Цацаров. Но явно с повече успех в съда...

През това време убиецът лека-полека започна да се превръща в герой благодарение именно на противниците на българската прокуратура в лицето на БХК, съдиите от кръга около Лозан Панов, захранвани от порочната фондация "Америка за България", медийните си застъпници от прочулата се вече като "Божков ТВ" доскорошна Би Ти Ви, на която дава сърцераздирателни интервюта, естествено, пред обслужващата репортерка Канна Рачева.

Че дори и от правосъдния министър Данаил Кирилов, който по неизвестни причини приема в правосъдното ведомство освободения убиец и иска да го прави член на някакъв експертен съвет. А пък той се разхожда из улиците отново с нож в джоба, посещава протестите на т.н. "майки" заедно с Мая Манолова, подвизава се в луксозен офис-апартамент, който не е известно кой плаща, развива някаква бурна "гражданска" дейност на убиец и...

Кой знае защо не просто не иска да си тръгне за Австралия, но дори се заканва да остане у нас завинаги.

Като оставим настрана брътвежите на убиеца, че той тичал, а те го гонели и, докато тичал пред тях, забил нож в гърба на единия, който го гонел, и ранил друг, от внезапния му порив да търси "справедливост", след като бе освободен 6 години и 6 месеца предсрочно за убийството, от цялата тази гнусотия изплува една интересна подробност. След окончателното освобождаване на убиеца Полфрийман от съда на опозорения съдия Лозан Панов, той трябва да бъде експулсиран в Австралия. Неминуемо и за целта текат процедури.

А зад порива му внезапно да търси "справедливост" и да иска възобновяване на делото за убийството, което е извършил, прозира крайното му нежелание да се прибере в родината си и то още години наред, тъй като едно такова дело може да се точи десетилетие, особено благодарение на неговите бранители и съдии като Лозан Панов, Калин Калпакчиев и всички омотани като свински черва около тях заедно с убиеца Полфрийман.

И така с още по-голяма сила започват да витаят едно позаглъхнали въпроси около Джок Полфрийман. Защо не иска да се прибере в Австралия? Има ли там деяния, заради които се е изправял пред съда, а впоследствие е избрал да напусне страната си? Защо и как се е озовал точно в България, след като е излязал от своята държава? Какво го възпира след 13-годишно отсъствие в родината си и пребиваване в затвора на чужда държава за тежко престъпление да не се стреми натам, а да иска да остане точно в тази страна, която според твърденията му, го е осъдила несправедливо?

Има и други въпроси. Какво е състоянието на баща му и с кои влиятелни личности в Австралия е изключително близък? С кого в България се е опитвал да установи нерегламентирани контакти покрусения от съдбата на безпътния си син баща? Изплаща ли му в момента пари и в какви размери? Какво стана с твърденията, включително и на ангажирани с Полфрийман, че веднага след освобождаването му от затвора го очакват готови документи, с които да се прибере в Австралия?

И изобщо, нека главният прокурор Иван Гешев първо да си изясни всички тия витаещи от години въпроси и тогава да се произнася по искането на убиеца Полфрийман за възобновяване на делото му, за да "има справедливост".

Всичко останало би било не просто унижение, а храчка и в лицето на прокуратурата, и в лицето на държавата, и в лицето на държавността, и в лицето на справедливостта.

Мястото на убийците е в затвора! С или без Калпакчиев, Лозан Панов, Красимир Кънев, Йонко Грозев и други хулители на България.

Сподели:
свързани новини
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Смятате ли, че властта трябва отново да затегне мерките заради увеличените случаи от коронавирус?
Общо гласували: 1061
архив

Идеалният мъж винаги е женен за друга жена.

няма нови новини
Днес: 51
hot
най-четени новини в момента
сега
2800
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ПЪРВО В ПИК TV: Ад над София - страшен порой и градушка удариха столицата (СНИМКИ)
x
САМО В ПИК: Топ астоложката Алена с пълен дневен хороскоп - ето какво ви очаква този вторник
x