Вход
София
Времето в София 23 o C

Убиец, затрил родителите си, поиска намаляване на присъдата – уважи ли съдът молбата на осъдения?

Убиец, затрил родителите си, поиска намаляване на присъдата – уважи ли съдът молбата на осъдения?

на 07.07.2020
7789
0
Убиец, затрил родителите си, поиска намаляване на присъдата – уважи ли съдът молбата на осъдения?
Автор: ПИК
07.07.2020
0
7789

Убиец на родителите си не успя да си „издейства“ по-лека присъда. Окръжен съд – Стара Загора остави без уважение молбата на осъдения за убийство на майка си и баща си Камбер Ч. за замяна на наложеното му наказание „Доживотен затвор“ с наказание „Лишаване от свобода“ за срок от 30 години.

Присъдата е постановена от  Старозагорския окръжен съд и влязла в сила на 24 март 2000 година. Убийството е станало в края на февруари 1998 година в павелбанското село Александрово.

Съдебният състав, след като обсъди становищата на страните и се запозна с доказателствата по делото, намери за установено, че молбата на лишения от свобода е неоснователна и не следва да бъде уважена, съобщава Дарикнюз.

Според съда, комплексната оценка на поведението и личността на осъдения не показва  трайна и положителна тенденция към поправянето му и не позволява да се направи аргументирана прогноза за това дали той би извършил ново престъпление.

В заключението на назначената по делото комплексната психолого-психиатрична експертиза, е отчетено  наличието на фактори, които могат да повишат криминогенния риск в условия на живот на свобода, въпреки ниското ниво на риск в момента, но в условията на затвора.   

Съдът прие, че осъдения мъж не осъзнава в пълна степен вината си и не проявява в достатъчна степен критичност към своето противоправно поведение. Ето защо, съдът счете, че към настоящия момент все още процесът на поправянето му и превъзпитанието му не е завършил.   

Мъжът не е дал и убедителни доказателства, че изтърпяното до този момент наказание е повлияло трайно и положително на личността и на поведението му.

Определението подлежи на обжалване и протестиране в 7-дневен срок пред Пловдивския апелативен съд.

 

 

Сподели:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Кой трябва да подаде оставка?
Общо гласували: 23172
архив

На родителската среща на 1-ви А клас попитаха таткото на Владко Карапетков какво работи и какво може да направи за училището.
- Прокурор съм. - отвърна той.
И изведнъж се оказа, че училището от нищо не се нуждае!

няма нови новини
Днес: 319
hot
най-четени новини в момента
сега
3304
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
Яко плюскане на "Орлов мост" - агитките на Маджо и Божков смениха луксозната бира с биосокове и сладолед. Метежниците в категорията 60+, но лелеят за ново бъдеще (СНИМКИ)
x
Дилема за летен десерт: Диня или пъпеш
x