Убиха турски войник в Ирак

СВЕТЪТ ДНЕС

Убиха турски войник в Ирак

4878
на 31.10.2021
Убиха турски войник в Ирак
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Турски войник е бил убит в Северен Ирак. Новината съобщи турското министерство на националната отбрана, цитирано от телевизия “Си Ен Ен Тюрк“.

препоръчано

Турският военен е бил ранен при сражение с кюрдски бойци в района Хакурк. Той е бил приет в болница, но въпреки усилията на лекарите, малко по-късно е починал.

В Северен Ирак са активни бойците от Кюрдската работническа партия (ПКК). Бунтовниците имат бази в Ирак, откъдето планират нападения срещу Турция.

ПКК води въоръжена борба срещу турската държава от 1984 г. и се разглежда като терористична организация от Анкара, ЕС и САЩ.

Турският парламент тази седмица удължи с две години мандата на въоръжените сили за трансгранични операции в Ирак и Сирия, отбелязва БТА.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 26 юни - Близнаците да отложат взимането на важни решения, добри финансови постъпления за Стрелците САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 26 юни - Близнаците да отложат взимането на важни решения, добри финансови постъпления за Стрелците
ПИК TV x
ГОРЕЩО В ПИК TV! Кенет Мертен, Сарафов и Пламен Тончев със сензационни новини за разследването срещу Ружа Игнатова (НА ЖИВО) ГОРЕЩО В ПИК TV! Кенет Мертен, Сарафов и Пламен Тончев със сензационни новини за разследването срещу Ружа Игнатова (НА ЖИВО)
ново
Днес: 79
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК