Вход
София
Времето в София 8 o C

Уважаеми г-н Доган, създайте друга патерица за поставяне на Борисов под зависимост – Слави Трифонов ще ви провали

Уважаеми г-н Доган, създайте друга патерица за поставяне на Борисов под зависимост – Слави Трифонов ще ви провали

на 23.08.2019
158565
31
Уважаеми г-н Доган, създайте друга патерица за поставяне на Борисов под зависимост – Слави Трифонов ще ви провали

Има една стара мъдра мисъл на Наполеон Бонапарт, че умният военачалник никога не прекъсва противника си, когато той прави грешки.

"Галерия": Доган и Георги Гергов зад партията на Слави

"Галерия": Доган и Георги Гергов зад партията на Слави

Почетният председател на ДПС Ахмед Доган и пловдивският...

на 07.08.2019

Каквото и да мислите за Ахмед Доган, надали ще отречете, че той е умен военачалник в политиката. Затова и отдавна не прекъсва ГЕРБ и Борисов, когато те правят една стратегическа и изгодна грешка за ДПС – да съсипят коалиционния си партньор.

Агенция ПИК не е пестила критики към Реформаторския блок, както и днес не пести критики към Обединени патриоти. Но ние признаваме тяхното постижение по демократичен път да съберат народна политика за влизане в парламента и след това по политически път да сформират управляваща коалиция с ГЕРБ. Не сме пестили критики и сме осветявали всеки опит на представителите на реформаторите и патриотите да прекалят със своите искания и да поставят големия партньор в зависимост от себе си.

Въпреки това, инстинктът на модела „Цветанов“ и на определени съветници около Борисов подтикна премиера и ГЕРБ не към създаването на ясни разграничителни линии и отговорности между коалиционните партньори, а към самоизяждането и подливането на вода. ГЕРБ съсипаха Кунева и подчиниха Лукарски без да им позволят да формират свое лице, своя политическа линия и да задоволят своите собственици избиратели.

Премиерът Борисов, подлъган от свои съветници с къса политическа визия, не позволи на Меглена Кунева да прокара увеличаването на учителските заплати и приемането на разумен компромис по антикорупционния закон. Така Кунева щеше да има реални постижения и да оправдае коалицията с ГЕРБ, която нейните избиратели не одобряваха.

Лукарски пък беше напълно ограничен в привличането на инвеститори и също финишира мандата без реални ползи. Москов умело беше подтикнат от ГЕРБ да поеме най-горещите картофи и изгоря като муха-еднодневка. Радан Кънев и Христо Иванов пък просто бяха ритуално жертвани от кукловода си Прокопиев.

Подобни процеси протекоха и след коалицията с Обединени патриоти. Валери Симеонов беше „насаден“ неколкократно на пачи яйца, което срина набрания в началото рейтинг на вицепремиера и го изнерви до краен предел. Последваха купчина политичекси грешки, които доведоха до преждевременна оставка, назначаване на секретарката му за вицепремиер и де факто унищожаването на партия НФСБ (взела по-малко от Иванчева на европейските избори).

Изолирането на Сидеров в парламента доведе до бяс атакиста, който от страх да не разтури голямата коалиция, нападна малките си коалиционни партньори в търсене на рейтинг. Което доведе и АТАКА до срамна катастрофа на европейските избори. Засега по-стабилно стои единствено ВМРО, които са концентрирани основно в Министерство на отбраната и носят цялата политическа отговорност за него.

През цялото това време, ДПС търсеха и намираха скрити инструменти за влияние – къде успешно, къде не чак толкова. Не е тайна, че цели сектори от икономическия ресор по времето на Лукарски бяха попаднали под влиянието на хора, близки до Сараите. Също не е тайна, че най-близкото обкръжение до Симеонов е инфилтрирано от Доган и патриотът беше заблуден да прокара сделки за стотици милиони левове в интерес на кръговете около ДПС. Някои ключови кадри на Меглена Кунева запазиха постовете си и след оставката на предходното правителство, намирайки завидно добър диалог с депутатите от движението.

Като опитен и интелигентен политик, Доган ползваше погрешният стремеж на ГЕРБ да дестабилизира малките си коалиционни партньори и така ги поставяше под скрита или открита зависимост от своята партия.

Всичко това, обаче, променяше и голямата картина.

ГЕРБ пребивава във властта вече 9 години, а Бойко Борисов – повече от десетилетие. Колкото и да е силна харизмата на Борисов, колкото и да е брилянтен в политическите си ходове, одобрението на народа за ГЕРБ отслабва.

Изборните победи се дължат все повече на отхвърляне на алтернативата в лицето на безумното БСП, вкопчено в съветските идеали на миналия век, отколко на одобрението за ключови политики, реформи и постижения.

Средната класа в големите градове постепенно започва да приема инфраструктурното строителство като нещо нормално за всяко европейско правителство (както и би трябвало да бъде), а не за извънредно постижение. Все повече хората искат намаляване на корупцията, повече експерти на високите постове, по-добър диалог с бизнеса и привличане на високотехнологични инвестиции, с които България да се гордее на европейската и световната карта.

Отслабващите позиции на ГЕРБ в парламента и дестабилизирането на малките му коалиционни партнори неизбежно водят и до зависимост на ГЕРБ от ДПС. Почти всички ключови решения за ресорите отбрана, енергетика, инфраструктура и финанси минават само и единствено, заради откритата подкрепа на ДПС.

Наивно е да си мислим, че тази подкрепа е безвъзмездна.

Но пък както и мъдрият български народ е казал – апетитът идва с яденето.

Несъмнено, Доган започва да се усеща достатъчно силен за директно участие във властта или пряк контрол върху ключови ресори през своя собствена патерица, създадена за поставяне на Бойко Борисов в пълна зависимост.

И тук идва ролята на Слави Трифонов. Той е тази патерица на ДПС, която ще „подпре“ и подчини Борисов. И ще го познаете лесно.

Защото Трифонов никога няма да отрече подкрепа за бъдещо правителство на ГЕРБ – била тя директна коалиция или парламентарна за формирането му.

И защото Трифонов никога няма да тръгне директно срещу сферите в държавата, обект на най-директно влияние на ДПС.

Ходът на Доган с Трифонов е гениален дори и в аспекта, че при добро представяне на ДПС на бъдещи парламентарни избори, през партията на шоумена той може да блокира всеки формат на правителство, освен коалиция ГЕРБ-ДПС. Която при цялото нежелание на Борисов, може да се окаже приемлива за Брюксел, Вашингтон и Берлин и да му бъде наложена отвън.

Гениален, но с една забележка.

Трифонов изпусна момента си.

Когато беше на върха на славата и не просто сърфираше, а създаваше вълната на популизма.

Когато беше единственото актуално предаване в ефира и милиони българи гледаха с обожание гологлавия народен трибун.

Когато самият той беше в достатъчно силна физическа и психологическа форма, за да бъде припознат от избирателите като реална алтернатива на Борисов и Радев.

Така че, г-н Доган, няма да ви се получи ходът с Трифонов. Колкото и гениален да е той. Признаваме ви го.

А що се отнася до уважаемия премиер Борисов, нека се замисли доколко тактиката на модела „Цветанов“ и неговите съветници за съсипване на всички коалиционни партньори е ефективна. Тъй като накрая винаги остава една партия, която той не можеше да съсипе и сам се поставя в зависимост от нея.

Сподели:
Напиши коментар »
(31)
1
Стига глупости и манипулации. Ненавиждам Трифонов, но в момента ДПС играят с ГЕРБ и този сайт е доказателството за това!
2
А чак пък някой да дава съвети на господин Доган , този господин явно не си е пил хапчетата Доган който държи всички като на кукла на конци ,съвети не иска
3
Вие българските турци за Доган и майките си ще продадете!
4
За местните избори ГЕРБ и ДПС са се разбрали разделили са България на региони и са се споразумяли да не си пречат при издигане на кандидати за кметове.
5
А какво става с Ламбо ,какво е това затишие
6
От този човек нищо не зависи . Той изигра своята роля и сега е в публиката но на първият ред и на много спекуланти им се иска той да притича до сцената и да промени сценарият , но тези неща в реалният политически и икономически свят са невъзможни .
7
НЕ МОЖЕ СЛАВИ ДА БЪДЕ ФАКТОР В ПОЛИТИКАТА ... 1 НЯМА ДА ГЛАСУВАТ ПОВЕЧЕ ОТ 6-7% ЗА НЕГО ,НО САМО ПЪРВИЯ ПЪТ ЕВЕНТУАЛНО. 2 НЯМА УМСТВЕН КАПАЦИТЕТ,А САМО ИМИТИРА МУТРИТЕ ОТ 90те. 3.АКО БЪДЕ ПОД 4% КАКТО СОЧАТ ПРОУЧВАНИЯТА,СЛАВИ НЯМА ДА СИ ПОМИСЛИ ЗА ПОЛИТИКА ПРЕЗ ЖИВОТА СИ.
8
До патриота абе нашия що не кажеш че това е поредният платен пасквил на Пендалко. Всички я България знаят че Герб работи с Дпс. Май само лумпените вярват в обратното. А и Слави го остави, народа решава. Знай обаче че много мрази Тиквата и най вече шефа му Доган.
9
То Шиши и Цацата и така стигат!
10
България на три прасета!(и на ДС)
11
Отдавна е ясно, че Доган и Б.Б. играят в един и същи московски ДС куклен театър. Обаче конците на Доган се дърпат по-отвисоко. Затова БГ е харизана на неговите подчинени Ковачки и Пеевски, а ние сме обречени на мизерно живуркане. Всичко в страната пък е парцелирано между местни мутри, свързани с полиция, магистрати и бивши ДС ченгета. Няма надежда...
12
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
13
А какво направиха през тези 10 години за България българоубийците от гроб опс герб едно голямо нищо нито увеличиха пенсиите на нас Българите здравеопазването е гола вода сега сме много по зле отколкото при Симеон Саксгобурготски.При царя бяхме много добре бойко тиквуна и неговите лакей дойдоха на власт съсипаха и унищожиха България.Хората които защитават герб са облагодетствани имат много голяма изгода от това управление и точно по тези причини оплюват Слави Трифонов
14
На кметските избори през октомври 2019 ще гласувам против бойко тиквеника и неговите лакей българоубийци от гроб опс герб от мен получават наказателен вот
15
До 3. Отвън се определят като български турци, но я ги попитай отвътре! Иди в Крумовград /като премиера днес/ и питай нещо в държавните учреждение и в магазините на български? Най-малкото - не ти отговарят! Мечтаят си за империи, султанати и пр.неща. Мразят българите! Тава е истината. Като пийнат по две мастики - ти припомнят, че пет века iа ни владели. И пр. и пр.
16
Пик са прави.Доган трябва да смени Слави. Много го наДценява,народа не го харесва. Може би всеки ден на екарана да ръси прост хумор и чалга го убиха преждевременно.
17
Комуняците водени от Румен Пъпката и Импексовата барсала, кръв серат и газ пикаят от такива новини! БСПдирастите както импиксовите така и от дай България не искат да са добре, те искат народа ни да е зле, защото за тия гнусни червени ану/си могат да гласуват само, бедни, гладни и болни хора. Кой читав ще гласува за Румен Пъпката, Прокобата, Гнома, Рада, Сланинова, Славуца, Чалмата, както и бившата крадлива кучка Йо на СС Момата!!
18
19
Да речем че филма е '' Най добрият човек когото познавам'' и учителката иска да подчертаем съществителното в изречението ''Камионът спря на моста '' с уточнението че на моста спирането е забранено. Според вас кое е съществителното ? мостът или камиона - въпрос на гледна точка би казал някой . Гледните точки са много но ние винаги избираме само едната .....
20
Оли, трябва да си сляп , или обикновен платен Трол за да не видиш направеното от ГЕРБ за последните 10 г одини! Иначе Доган си остава с извратено чувство за хумор...Първият му избор твърдо отказва да научи българския, а другия красавец е избран , заради външния си вид, за да дразни българите за дето ядат свинско...Ако Чалгаря е негова патерица, това ще бъде поредния опит да придаде леко порно привкус на изборите! Дългият се очертава като поредната политическа...Чичолина!
21
Така е г-н Доган, използвайте за целта ППП - Политическа партия Подлога, в чието ръководство са такива видни интелектуалци като г-н Пикалко Пикалков, г-жа Злостомила Гъргаркова и Баба Яга...
22
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
23
Нали Тиквата му подари ТЕЦ!За какво говорите?
24
Оли, ТЕЦ-а отдавна е продаден, а това дали частни лица си го препродават, надали е работа на държавата! Хайде да не забравяме, чеТЕЦ-ът беше продаден на Доган, от бивш министър на Орешарски! Но за някои олигофрени, истината не е от значение!
25
ПИЙТЕ СИ РЕДОВНО ХАПЧЕТАТА, ЧЕ СТАНАХТЕ ЗА СМЯХ С ТОЗИ СЛАВИ. Е СТИГА СТЕ ДРАСКАЛИ ЕДНИ И СЪЩИ МАТЕРИАЛИ ПО 100 ПЪТИ..
26
това беше ода за борисов и доган. нека да не ги правим безгрешни и невинни. напротив те носят огромна вина за проблемите.същото умилително писание имаше и за симеон ,и костов иии за живков. този подход е противопоказен .
27
учиндолската Славуца е най-добрата патерица, защото се придвижва не с една а с две патерици.
28
СИ ПРАВЯТ ХАТАХУТА И ШАДРАВАНСЕКИШ.
29
отговор на коментар
Аз съм от турски етнос но не подкрепям нито ДъПъСе (Мустафа Карадайъ) нито Доган и Техните алъш веришшш
30
Malei,kakvo ostroumie,davai oshte prostotii i nebivalici,mnogo ti e kas spisaka,be bratle. Ot kakto te pomnia ti druga misia niamash povtariash edno i sashto - predlagam ti da se otteglish v zaslujen otdih,ne se li umori,be prostako nieden !!!
31
предлага да влезе в сила следния текст:"Пенсионирано лице по възраст и стаж за него да отпаднат всички задължения,към когото и да било"Моля,дайте своето мнение,но преди това го обмислете.имайте предвид,че този текст е бил въведен веднага след Освобождението на база Търновска конституция.След събирането на необходимите подписи,ще бъде внесено в Народното събрание
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Кой е най-успешният политик в България по време на прехода?
Общо гласували: 16304
архив

- Мамо, мамо, а как завърши филмът по телевизията? - Хладнокръвният убиец сложи трупа във ваната, заля го със сярна киселина, изчака да се разтвори и пусна водата, за да изтече в канала? Хайде, миличко, заспивай, сънувай сладки сънчета!!

няма нови новини
Днес: 9
hot
най-четени новини в момента
сега
1169
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
САМО В ПИК TV: Синът на подсъдимия олигарх Миню Стайков заби щерката на разстреляния висаджия Нарциса
x
НЕСТАНДАРТНО: 6 идеи за бърз секс
x