Уволненият шеф на Би Ти Ви Венелин Петков влиза в предизборния щаб на Румен Радев

Политика

Уволненият шеф на Би Ти Ви Венелин Петков влиза в предизборния щаб на Румен Радев

288313
на 23.12.2020
Уволненият шеф на Би Ти Ви Венелин Петков влиза в предизборния щаб на Румен Радев
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Новото поприще на доскорошния шеф на новините в Би Ти Ви Венелин Петков изцяло разкрива грозната политическа плетка, в която той и партньорката му на началническия пост Гена Трайкова са забъркали медията, сдобила се напоследък с прозвището Божков ТВ, научи ПИК от отлично информирани източници.

WINBET – Ултра завишени коефициенти за топ спортни събития (18+)

препоръчано

Венко, както глезено го наричат приближените му, влиза в щаба на обитателя на президентството Румен Радев за битката му за втори мандат. Това от една страна разголва порочната близост между журналиста и политика, която датира още от времето, когато Румен Радев беше шеф на 3-а авиационна база. В онези години Венелин Петков пък беше военен репортер, който често съпътстваше Радев, включително и на посещението му в Афганистан. По-нататък близките им контакти са продължили във фитнес залите. Тъй че сегашното трудоустрояване на уволнения новинарски шеф в Би Ти Ви като член на предизборния щаб на Румен Радев е напълно закономерно.

От друга страна обаче този ход вдига завесата и пред намеренията на обитателя на президентството да се кандидатира за втора мандат. През последните дни той упорито мънка на тази тема и не заявява открито намеренията си да щурмува повторно „Дондуков“ 2. Анализаторите пък непрекъснато му напомнят, че откритата му война с лидерката на БСП Корнелия Нинова и столетницата поставят под сериозна заплаха преизбирането му. От „Позитано“ 20 също мънкат дали ще го подкрепят, ако отново се кандидатира за президент. Катапултирането на Венелин Петков в предизборния щаб на Румен Радев обаче слага край на въпросителните около участието му в надпреварата за президент пред 2021 година.

свързани новини

Именно войната между Радев и Нинова е предизвикала разлом в топлите отношения между Венелин Петков и шефката на публицистиката в Би Ти Ви Валя Гиздарска. Което впрочем обяснява честото присъствие на Нинова в ефира на медията. Както и дефилето на подсъдимия съветницик на Радев и подсъдимите олигарси, включително и на убиеца Пол Джолфрийман в медията.

Близостта на Гиздарска до червената лидерка станала причина за острите им дрязги през последните няколко месеца. Както и бурната радост и почерпка в нюзрума на медията след уволнението на Петков. Това обаче поставя и нова линия на напрежение и сблъсъци, както между екипите в телевизията, така и между кликите на Петков и Гиздарска и новия собственик на медията Петер Келнер и изпълнителния й директор Мартин Швехлак.

След отстраняването на Петков, Гиздарска вече се чувствала едноличен водач в борбата за отстояване на последните бастиони от порочни обвързаности между политици като Румен Радев, Корнелия Нинова и Христо Иванов, подсъдими олигарси, като Васил Божков и Цветан Василев и журналистите, които през последната година се превърнаха в техни лични пиари и медиатори на кампаниите им, най-вече по време на уличните метежи и опити за преврат, предвождани от вдигнатия юмрук на Радев.

Затова сега, смятайки, че в телевизията все още цари безвремие около смяната на собствеността, Гиздарска, която отговаря за сутрешните блокове през седмицата и през почивните дни, както и за останалите публицистични предавания „120 минути“ и „Лице в лице“, е решила да монтира най-приближените си хора на възлови позиции в телевизията.

За водещ на сутрешния блок на мястото на Антон Хекимян, който стана шеф на новините след уволнението на Венелин Петков, тя се опитва да сложи изпълнителката на всевъзможни политически поръчки Мария Цънцарова. След преместването си от Нова телевизия в Би Ти Ви Цънцарова порепортерства известно време и залезе. Тя се активизира обикновено по време на предизборни кампании, както сега с рубриката си „На 180 градуса“ в предаването „120 минути“, където изпълнява поръчки да дискредитира представители на властта и политически опоненти на протестърските идеолози или да оневинява подсъдими олигарси, например като братята Бобокови.

Новите собственици на телевизията обаче били абсолютно наясно с порочните политически обвързаности на хората на възлови позиции в телевизията, които сринаха рейтинга й до непознато за нея дъно, и били твърдо решени да проветрят замърсения й ефир. Затова, освен за себе си, Гиздарска ще се опита да даде бой и за опазването на „Баджак журналистиката“ в предаванията „Тази събота и неделя“, в което се подвизават нейните изключително близки водещи в лицето на титулярката на прозвището Жени Марчева и Дияна Любенова. Още повече, че неговия рейтинг се е сринал далеч под показателите на сутрешния блок през уикенда „Събуди се“ на Нова телевизия, воден от Мартина Ганчева.

Новият изпълнителен директор Мартин Швехлак имал за задача да преразгледа и съдържанието на още две публицистични предавания – всекидневното „Лице в лице“, водено от Цветанка Ризова, и неделното „120 минути“, водено от Светослав Иванов. Прегледът на новите собственици на медията установил, че „Лице в лице“ буквално е взето на концесия от политика Христо Иванов и присъдружния му Атанас Атанасов в тяхната коалиция, и е изключително преднамерено и едностранчиво в представянето на политическата палитра с огромен превес в полза на превратаджиите и метежниците, както и на подсъдимите олигарси.

Същата печална репутация си е спечелило и неделното предаване „120 минути. Според данните на пийпълметричната компания ГАРБ, която мери рейтингите на телевизиите, конкурентното му предаване в същия часови пояс „Неделята на Нова“ буквално отвява скучния Светослав Иванов с 10 пункта. Скуката, но и неадекватността, също е една от основните характеристики на екранното присъствие и на Цветанка Ризова, сочат различни изследвания. Така че според изискванията на новите собственици на Би Ти Ви тези две предавания ще трябва коренно да променят концепциите си, а може би и водещите си.

За сметка на вечерното развлекателно предаване на телевизията „Шоуто на Николаос Цитиридис“. Неговият рейтинг е безнадеждно нисък, а концепцията му безнадеждно непоправима, затова съдбата му вече е решена – то ще бъде спряно. За това се заговори още през лятото, но явно именно смяната на собствеността на медията е била причина то да остане в програмната й схема.

Както вече е известно, спряно бе и предаването на Мартин Карбовски "Втори план", което също се води като част от публицистичната схема в Би Ти Ви. Наблюдателите предположиха, че причина за това са неприличните предложения, които е правил на Мегз. В медията обаче смятат, че причината са пиянските му изпълнения по време на метежите, както и фукнята му, че взема пари от Румен Радев да плюе управлението. Карбовски беше автор и на едно от най-позорните слагачески и манипулирани с монтаж интервюта в българската журналистика - с президентската съпруга Десислава Радева.

Най-сериозната работа на новите собственици на Би Ти Ви обаче предстои в новинарския екип, населяван предимно от приближени на вече изгонения Венелин Петков и шефската му половинка Гена Трайкова със същите политически обвързаности като тях. Те неприкрито ги демонстрираха през последните месеци и дори години, не само като подгласници на метежниците, превратаджиите и подсъдимите олигарси, включително и като провокатори и подстрекатели на уличните размирици, но и като яростни противници на българската прокуратура, независимо дали е оглавявана от Сотир Цацаров или от Иван Гешев.

„Звездата“ без конкуренция в това отношение е Канна Рачева, която напълно се орезили с неподозираното си признание в ефир, че си измисля протести, в случая в чужбина. Тя обаче заявила, че ще се удържа докрай в Би Ти Ви и дори била готова да се откаже от Христо Иванов и неговата битка срещу прокуратурата, която обслужва медийно. Дали това ще я спаси могат да кажат единствено Келнер и Швехлак.

Присъствието на други новинари от котилото на Венелин Петков със същите характеристики като продуцента Константин Караджов, издигналата се напоследък до отговорен редактор Рада Домусчиева и репортерите Росен Цветков и Мариета Николаева в по-нататъшната работа на Би Ти Ви е под огромен въпрос именно заради манипулациите в отразяването на събитията.

Освен това веднага станало ясно, че всички те вече изобщо не могат да разчитат на второто „аз“ на Венелин Петков в лицето на Гена Трайкова. Макар именно тя да беше топлата връзка между БТВ и проваления правосъден министър Христо Иванов и неговата „прокурорска“ партия и да не излизаше от офиса му, без Петков Трайкова моментално изгубила почва под краката си и се оказала най-изплашената от всички. "Тъй като много добре знае какви ги е вършила. И не само тя", коментират от медията..

Затова в момента нейната грижа била, ако може да спаси себе си и двете си протежета, които загнезди в телевизията, след като ги изхвърлиха от Нова – Галя Щърбева и Лора Крумова, превръщайки я в кошче за ефирни отпадъци.

Запознати с решимостта на новите собственици Келнер и Щвехлак да възвърнат авторитета и рейтинга на БТВ и отново да я изстрелят на челни позиции по доверие и ексклузивност в медийното пространство не вещае розово бъдеще и за тях.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 23 април - материалното положение на Близнаците ще се подобри, Козирозите ще жънат успехи САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 23 април - материалното положение на Близнаците ще се подобри, Козирозите ще жънат успехи
ПИК TV x
СУПЕР ШОУ! Кирил Петков даде рецепта как ПИК да стане нормална медия: Трябва само да... (ВИДЕО) СУПЕР ШОУ! Кирил Петков даде рецепта как ПИК да стане нормална медия: Трябва само да... (ВИДЕО)
ново
Днес: 3
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК