Удавеното момче в Сандански загубило баща си преди 2 години

ГОРЕЩО

Удавеното момче в Сандански загубило баща си преди 2 години

5505
на 12.01.2015
Удавеното момче в Сандански загубило баща си преди 2 години
Автор:   ПИК

20-годишният Андон Пасков, който вчера се удави във водоем в Сандански, докато с група приятели се пързаляли върху заледената повърхност, загубил баща си преди две години. Така почернената майка остава съвсем сама, съобщава Struma.bg.

препоръчано

Припомняме, че вчера следобед работници от бензиностанцията и други обекти, намираща се в близост до трагичния инцидент, чули викове „Помощ!“ и се втурнали към мястото. Видели 5-има шокирани тийнейджъри, сред тях и едно момиче, които се опитвали да помогнат на потъващото момче. Тънката ледена кора на водоема се пропукала и той паднал в образувалата се дупка. Пристигналите на мястото работници хвърляли маркучи и други пособия в опит да го спасят. За жалост младежът потънал.

Малко по-късно на мястото на трагедията пристигнали екипи полицаи, пожарникари и спешни медици.

Приятелите на удавилото се момче бяха разпитани и освободени да се приберат по домовете си, те трепереха от студ и шок в мокрите си дрехи. Извикан е специален спасителен екип от бившата „Гражданска защита” в Благоевград, който сега се води към пожарната.

В късния следобед тялото на Андон е открито и поставено в черен чувал. Аутопсията ще бъде извършена днес.

Познат на семейството на удавеното момче се опита да съобщи на почернената майка трагичната вест, но полицаи го спряха с обяснението, че техни колеги лично ще сторят това, каквато е процедурата при такива инциденти.

20-годишният Андон Пасков е възпитаник на гимназия „Яне Сандански“ в курортния град, миналата година е бил абитуриент. Преди две години починал баща му, който работел като параджия в същата гимназия. Майката Зорка разпространява рекламни брошури към голяма аптека. Андон е единственото дете в семейството.

Сподели:
Бомба x
Кои са най-сериозните и най-забавните зодии Кои са най-сериозните и най-забавните зодии
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК: Борисов и правителството удължиха извънредната епидемична обстановка до 30 април! Досега са отпуснати 2 млрд. за запазване на заетостта и за подкрепа на бизнеса (ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК: Борисов и правителството удължиха извънредната епидемична обстановка до 30 април! Досега са отпуснати 2 млрд. за запазване на заетостта и за подкрепа на бизнеса (ВИДЕО)
ново
Днес: 10
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това