Удариха сицилианската мафия, сред арестуваните са полицаи и адвокати

Европа

Удариха сицилианската мафия, сред арестуваните са полицаи и адвокати

7565
на 02.02.2021
Удариха сицилианската мафия, сред арестуваните са полицаи и адвокати
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Италианските власти задържаха 23 души на остров Сицилия по подозрение за връзки с мафията. За акцията на прокуратурата на Палермо съобщи агенция ANSA, цитирана от вестник "Кориере де ла Сера".

препоръчано

Сред задържаните има двама полицейски началници и адвокат, заподозрени в съучастие с мафиотските босове на градовете Агридженто и Трапани.

В офиса на адвоката са се провеждали съвещания на босовете в продължение на поне две години.

Разследващите са установили канал за предаване на информация между задържаните членове на местните босове и "капо ди тути капи" на Коза Ностра Матео Месина Денаро, който се крие от правосъдието от 30 години.

След арестите на Салваторе Риина през 1993 г. и на неговия наследник начело на Купола Бернардо Провенцано през 2006 г. (и двамата починали в затвора), "Коза Ностра" се превърна в силно фрагментирана организация с много кланове. Не е известно кой я оглавява сега.

Най-издирваният престъпник в Италия, Матео Месина Денаро, вече не играе решаваща роля в подземния свят на Сицилия, твърдят журналисти. Той се крие от почти 30 години и малцина знаят как точно изглежда.

През октомври 2020 г. съд го призна за замесен в организирането на убийството на съдиите Джовани Фалконе и Паоло Борселино през 1992 г. и го осъди задочно на доживотен затвор. Преди това той беше осъден на доживотен затвор за други убийства и организиране на терористични атаки в Рим, Милано и Флоренция, към които мафията е прибягвала с цел натиск и сплашване на властите, пише БГНЕС.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивна прогноза за неделя - Близнаците да се пазят от неподходящи запознанства, Скорпионите да избягват агресивната критика САМО В ПИК! Алена с ексклузивна прогноза за неделя - Близнаците да се пазят от неподходящи запознанства, Скорпионите да избягват агресивната критика
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Борисов: Протестите преди 4 години започнаха в деня, в който ГЕРБ вкара България в чакалнята на Еврозоната. Другите партии не искат да има правителство. Ако дойдат пак избори, кампания няма да правя (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Борисов: Протестите преди 4 години започнаха в деня, в който ГЕРБ вкара България в чакалнята на Еврозоната. Другите партии не искат да има правителство. Ако дойдат пак избори, кампания няма да правя (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 1
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК