Удариха цигарената мафия в Пловдив, арестуван е украинският бизнесмен Вячеслав Бурма 

Крими

Удариха цигарената мафия в Пловдив, арестуван е украинският бизнесмен Вячеслав Бурма 

11014
на 16.04.2021
Удариха цигарената мафия в Пловдив, арестуван е украинският бизнесмен Вячеслав Бурма 
Автор:   ПИК

Полицията в Пловдив  отново направи огромен удар. Арестуван е 49-годишен бизнесмен по съмнения за участие в цигарената мафия. Мъжът е украинец, женен за българка. Той има фирма за търговия и рециклиране на машини за тютюнопроизводство и цигарени изделия в Пловдив. Според източници на "Марица" базата му се намира на "Кукленско шосе".

препоръчано

Атаката срещу украинеца Вячеслав Бурма е била извършена още през март. Все още обаче текат експертизи на задържаната в халетата на "Таби ДВ " техника. Проверките са назначени от прокуратурата, като досега акцията не е била оповестявана.

Предполага се, че дейността на фирмата е служила за прикритие на оборудване на незаконни фабрики за производство на цигари в България. Незаконните обекти бълвали изделия за милиони, ощетяван с много пари е държавният бюджет.

При специализираната полицейска операция са претарашени офиси и складове на фирмата на чуждестранния бизнесмен в Пловдив.

Открити и конфискувани са около 35 машини за производство и преработка на тютюн и цигарени изделия, както и много части и агрегати за машините. Всичко конфискувано се съхранява в Митница Пловдив.

Към момента митнически служители и експерти от тютюневия бранш извършват проверка за това дали машините на чужденеца са законни, какво е точно тяхното предназначение, откъде и кога са внесени в нашата страна.

Наскоро пловдивската полиция разби незаконни подобни фабрики и обекти в селата Калековец, Желязно и Цалапица. Беше установено, че в нелегалните цехове се трудят и работници от Украйна. 

След тази разкрита афера държавната хазна ще се пълни по редовен начин. Запознати разказват,че през последните 2-3 години стандартът на живот на украинснкия гражданин рязко се е покачил. 

Сподели:
Бомба x
САМО ЗА ДАМИ: Как да спечелите сърцето на един мъж САМО ЗА ДАМИ: Как да спечелите сърцето на един мъж
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Борисов контрира Слави: Заял се колко струват изборите, да сметне и ваксините! 100 милиона му се виждат малко (ОБНОВЕНА) ПЪРВО В ПИК TV! Борисов контрира Слави: Заял се колко струват изборите, да сметне и ваксините! 100 милиона му се виждат малко (ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 210
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това