Удължават мерките срещу COVID-19 в Швеция

Европа

Удължават мерките срещу COVID-19 в Швеция

2454
на 12.05.2021
Удължават мерките срещу COVID-19 в Швеция
Автор:   ПИК

Мерките за борба с коронавируса в Швеция, които са в сила сега, ще бъдат удължени до 1 юни заради сравнително високия брой новозаразени. Това съобщи днес на пресконференция премиерът Стефан Льовен, предаде ДПА, цитирана от Нова тв и БТА.

препоръчано

Макар че броят на заразените на национално равнище намалява, нивото все още е високо. Първоначално облекчаването на мерките се предвиждаше за 17 май.

Швеция следва собствена линия в COVID кризата, избирайки не толкова строги ограничения върху обществения живот и разчитайки повече на препоръки и призиви към здравия разум на хората.

Въпреки това и в Швеция бяха въведени някои мерки, включително за събирания на не повече от 8 души.

След 1 юни ще бъдат въведени някои промени в този лимит, например за спортни събития. В определени случаи като футболни мачове на големи стадиони, вече ще се допускат до 500 седящи зрители, обяви министърката на културата и спорта Аманда Линд.

Според националния здравен орган, ресторантите, бирариите и кафенетата от 1 юни ще могат да работят до 22.30 ч. - с два часа повече отколкото сега. Окончателно решение за това ще бъде взето идната седмица.

Според най-новите сравнителни данни на Европейския център за превенция и контрол на заболяванията Швеция продължава да има едно от най-високите нива на новозаразени сред държавите от Европейската икономическа зона (страните от ЕС и Исландия, Лихтенщайн и Норвегия) на глава от населението.

През последната седмица на април и първата седмица на май в Швеция е имало средно около 559 случаи на коронавирус на 100 000 души, при 274 в Германия, например.

Сподели:
Бомба x
5 начина да управляваме емоциите си 5 начина да управляваме емоциите си
ПИК TV x
РАЗКРИТИЕ НА ПИК: В един и същ ресторант - Радев празнува рождения си ден с цигански оркестър, Узунов получава дебелия плик (ВИДЕО/СНИМКИ) РАЗКРИТИЕ НА ПИК: В един и същ ресторант - Радев празнува рождения си ден с цигански оркестър, Узунов получава дебелия плик (ВИДЕО/СНИМКИ)
ново
Днес: 17
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това