Удължиха бедственото положение във Велинград заради река Малка Мътница

Региони

Удължиха бедственото положение във Велинград заради река Малка Мътница

2720
на 21.04.2021
Удължиха бедственото положение във Велинград заради река Малка Мътница
Автор:   ПИК

Удължава се срокът на действие на обявеното бедствено положение за част от територията на община Велинград и въведения в изпълнение Общински план за защита при бедствия на община Велинград в част „Наводнения”. Това информираха от кметската администрация. Бедственото положение е обявено за землището на гр. Велинград и по-конкретно за двете страни на поречието на река Малка Мътница / с начало от язовир Малка Мътница до вливането й в река Мътница/.

препоръчано

Срокът се удължава с 23 дни – считано от 12:00 часа на 21.04.2021 год. до 12:00 часа на 14.05.2021 год. Обстоятелствата, които налагат удължаването на срока, са свързани с прогнозите за влошаване на метеорологичната обстановка за територията на община Велинград и обилните дъждове през следващите дни. Според информацията на  НИМХ количествата на валежите могат да достигнат до 25-35 л/кв.м. и в тази връзка за област Пазарджик е обявен „жълт” код. Налице са предпоставки за затруднено извършване на дейностите по възстановяване на частично разрушените диги и почистването на река Малка Мътница от „Напоителни системи” ЕАД, клон Тополница.

С цел опазване живота и здравето на населението, мерките наложени със заповедта от 14.04.2021 год., остават в сила до 14 май 2021  /петък/. Ограничено е движението на хора и МПС от двете страни на поречието на река Малка Мътница, от язовир Малка Мътница до вливането й в река Мътница, уточнява „Монитор“.

Снимки: Монитор

Сподели:
Бомба x
СКРОМЕН ПРАЗНИК: Отбелязваме паметта на един смирен Божи угодник СКРОМЕН ПРАЗНИК: Отбелязваме паметта на един смирен Божи угодник
ПИК TV x
САМО В ПИК TV: Миро от Биг Брадър строял жилищен комплекс за милиони преди смъртта си САМО В ПИК TV: Миро от "Биг Брадър" строял жилищен комплекс за милиони преди смъртта си
ново
Днес: 37
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това