УЕФА със страхотна новина за феновете преди Евро 2020

Световен футбол

УЕФА със страхотна новина за феновете преди Евро 2020

2562
на 10.04.2021
УЕФА със страхотна новина за феновете преди Евро 2020
Автор:   ПИК

От УЕФА обявиха, че публика ще бъде допусната на стадионите в осем от дванадесетте града, които ще приемат мачове от Евро 2020.

препоръчано

Всички страни-домакини имаха срок до 7 април, до когато трябваше да отговорят дали биха могли да допуснат зрители на трибуните по време на мачовете от надпреварата и какъв ще бъде максималният капацитет на заетост на спортните съоръжения в условията на пандемия.

При взимането на крайното решение се разглеждат редица фактори като доколко напреднала е ваксинацията, прогнозното разпространение на заразата и планираното разхлабваме на мерките против разпространението на COVID-19, отбелязва "Мач Телеграф".

свързани новини

Осем от градовете-домакини са потвърдили, че могат да допуснат зрители по трибуните. В Санкт Петербург се предвижда запълване на капацитета на 50% и повече при добро развитие на епидемиологичната обстановка.

В Будапеща смятат, че могат да пуснат 100% от капацитета на стадионите, но при спазването на строги мерки преди влизането.

В Баку предвиждат 50% от капацитета, а в Амстердам, Букурещ, Копенхаген и Глазгоу между 25% и 33% с възможност за увеличение.

В Лондон - минимум 25% от капацитета на "Уембли" за мачовете от груповата фаза и още по-голям капацитет за полуфиналите и финала.

Все още четири града не са обявили плановете си. Това са Мюнхен, Рим, Билбао и Дъблин. От УЕФА проявиха разбиране и удължиха крайния срок до 19 април. Дотогава от четирите града трябва да обявят дали смятат да отворят стадионите за зрители и при какъв капацитет на заетост.

Сподели:
Бомба x
Под какви заболявания се “маскира” депресията Под какви заболявания се “маскира” депресията
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Борисов с първи думи към служебните министри: Основна цел пред кабинета сега е да организира честни и прозрачни избори (ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Борисов с първи думи към служебните министри: Основна цел пред кабинета сега е да организира честни и прозрачни избори (ВИДЕО)
ново
Днес: 300
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това