УЖАСЯВАЩА НАХОДКА: Трупове на прасета осеяха участък от Боровец

Региони

УЖАСЯВАЩА НАХОДКА: Трупове на прасета осеяха участък от Боровец

10553
на 11.04.2023
УЖАСЯВАЩА НАХОДКА: Трупове на прасета осеяха участък от Боровец
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Умрели прасета са били изхвърлени в дивечовъден участък "Боровец".

препоръчано

Сигнал подадоха местни хора, които твърдят, че има опасност остатъците от разлагащите се животни да отидат в река Сливница, а после и в Марица.

От фирмата концесионер твърдят, че не знаят кой и защо е изхвърлил прасетата. Не знаят и дали се вижда нещо на охранителните камери.

От Българската агенция по безопасност на храните направиха проверка, предаде Нова телевизия.

"Колегите, които реагираха на сигнала, констатираха 5 прасета. По данни на ловната дружина, която е подала сигнала, са оставени там от концесионер, за да привличат хищници. Днес ще се вземат проби от животните. Ако се констатира африканска чума, може да се предаде на дивите животни и да се пренесе в стопанства на свине. Това би довело до големи загуби", обясни д-р Константин Костов, главен експерт в Областната дирекция по безопасност на храните в област София.

Районът ще бъде дезинфекциран. "Не мисля,че реките може да се замърсят, но РИОСВ трябва да кажат повече", допълни той.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 21 октомври - Овните да не обещават заем на роднини, неприятели вредят на Козирозите с интриги и клевети САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 21 октомври - Овните да не обещават заем на роднини, неприятели вредят на Козирозите с интриги и клевети
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Борисов: Протестите преди 4 години започнаха в деня, в който ГЕРБ вкара България в чакалнята на Еврозоната. Другите партии не искат да има правителство. Ако дойдат пак избори, кампания няма да правя (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Борисов: Протестите преди 4 години започнаха в деня, в който ГЕРБ вкара България в чакалнята на Еврозоната. Другите партии не искат да има правителство. Ако дойдат пак избори, кампания няма да правя (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 40
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК