УЖАС! Климатик едва не уби дете във Враца

Региони

УЖАС! Климатик едва не уби дете във Враца

14447
на 01.09.2017
УЖАС! Климатик едва не уби дете във Враца
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Необезопасен климатик за малко не уби хлапе във Враца. Фрапиращото в случая е, че животозастрашаващото съоръжение е на млечна кухня за деца. За инцидента съобщиха днес близки на пострадалото момченце.

препоръчано

Тя разказа, че всичко се случило към 12 часа днес при млечната кухня „Двете щръклета“, която се намира зад пощата в ж.к. „Дъбника“ . Родители, заедно с баба, завели невръстната си дъщеричка и 5-годишния си син да вземат храна за бебето. Момченцето Светлин останало с бащата и бабата извън кухнята, съобщава "БулНюз".

Детето обикаляло и подскачало пред постройката. В един момент обаче се подпряло на външното тяло на климатичната система на кухнята. Хлапето мигом се свлякло на земята с писъци. По думите на бабата Соня Иванова, то било ударено от ток със силен волтаж, който буквално е изпържил ръката му.

Родителите веднага го откарали в спешния център, където медиците прегледали и обработили раните му. Заради силният токов удар обаче детето треперело и получило тикове, за това се наложило да му направят допълнителни изследвания, едно от които е ЕКГ на сърцето. Лекарите имали съмнения, че състоянието му може да е по-сериозно от очакваното. Изследванията обаче не показали усложнения и други проблеми освен обгорената ръка.

Близките на пострадалия малчуган са потресени от липсата на безопасна среда в града. Млечната кухня се посещава основно от родители на малки деца, които често ги вземат със себе си, за да им вземат храна. Хлапетата не разбират опасността от подобни електроуреди и е задължение на стопаните на обектите да се погрижат за сигурността им.

Срещнахме се с управителя на млечната кухня Георги Ангелов, който продаваше днес храната. Той заяви, че не е чул за инцидента и единствено мъж го попитал дали климатикът е на млечната кухня, но не казал нищо друго. Управителят бе категоричен, че няма как малчуганът просто да се е подпрял на климатика и да е пострадал, като дори демонстративно го пипна пред наш репортер. В допълнение Ангелов заяви, че днес уредът дори не е включван.

свързани новини

„Родителите са длъжни да пазят децата си. Може момчето да е бръкнало с нещо в климатиното тяло. Всеки ден тук си играят по 20-30 деца и досега не са се случвали никакви инциденти“, каза още Ангелов. 

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 19 септември - отлични финансови постъпления за Близнаците, успехът е със Стрелците САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 19 септември - отлични финансови постъпления за Близнаците, успехът е със Стрелците
ПИК TV x
Доц. Стойчев с ТОП АНАЛИЗ пред ПИК TV: Иде вяла и скучна кампания. Компромати и скандали ще има само при... (ВИДЕО) Доц. Стойчев с ТОП АНАЛИЗ пред ПИК TV: Иде вяла и скучна кампания. Компромати и скандали ще има само при... (ВИДЕО)
ново
Днес: 97
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК