Ужилен от "свидетеля" Светослав Илчовски проговори пред ПИК: Открадна земята ми! Много народ е завлякъл, но има чадър над него. Това са бандити, може да посегнат на двете ми деца

Интервю

Ужилен от "свидетеля" Светослав Илчовски проговори пред ПИК: Открадна земята ми! Много народ е завлякъл, но има чадър над него. Това са бандити, може да посегнат на двете ми деца

269598
на 08.05.2021
Ужилен от свидетеля Светослав Илчовски проговори пред ПИК: Открадна земята ми! Много народ е завлякъл, но има чадър над него. Това са бандити, може да посегнат на двете ми деца
Автор:   ПИК

Ужилен от бизнесмена Светослав Илчовски стопанин проговори пред ПИК за схемите, по които той реализира престъпни посегателства и обсебва чужда земя, както и източва европейски субсидии. Борислав Горанов от Кнежа, който е вече на 75 години, разказва как действат институциите на подаваните от него сигнали и как са правени многократни опити да бъде подкупен от Илчовски.

препоръчано

Горанов е възмутен и от фалшивите, според него, свидетелски показания на Илчовски срещу Бойко Борисов пред комисията „Манолова“ в Народното събрание, която разследва управлението на премиера в оставка.

Въпреки че не крие страха си, че може да бъде малтретиран и дори ликвидиран физически, Горанов разказва потресаваща история, която публикуваме в автентичния й вид:  

„За мен историята започна преди 7-8 години. Не бях в България, но се върнах. Бяха минали 20 години, откакто започна тази анархия. Тъкмо имах надеждата, че с Бойко Борисов нещо ще започне да се оправя. Ама ето те по кой начин действат. Както винаги, се появяват провокатори. Но Илчовски специално е един от най-големите престъпници в нашия район.

Имаме земя в района на Кнежа. Върнах се с идеята да я наглеждам. Отидох в кметството да попитам къде ми е имотът, а те ми казват, че сигурно Илчовски го работи.

Отивам при него с документите си за собственост, земята всъщност се води на съпругата ми Анета, и го питам, а той вика, че не я работи тази земя. Отидох и в Долна Митрополия, къде се оказа, че се води партидата. Там попаднах на документи, че той сключил договор с нас. Взех ги. С фалшив подпис бяха, естествено. Срокът беше за три години.

А аз всъщност 21 години едно зърно рента и една стотинка и до ден днешен не съм взел за тази земя. Илчовски фактически е ползвал тези субсидии, които ги дава Европа. Има договори. Оказаха се три документа. Отивам и го питам на чист български колко години гледа този имот. А той ми вика, че не го гледал.

Извадих му документ, който имам още за първата година. Той се обърна и се обади на счетоводителката си, като й нареди да ми плати. Аз му казах, че не съм дошъл да му искам пари и да се пазарим. Поисках само да каже колко години назад е гледал тази земя. Той продължи да отрича, че е ползвал имота.

Бях заложил пръста си на подписа, дано се осъзнае, но той не го направи. Извадих втори договор. Той пак звъни на счетоводителката да ми плати. За тези 21 години нищо не ми е плащал. Не знам по документи колко години е ползвал имота ни.“

По-нататък Горанов разказва за опита си да сезира прокуратурата и да потърси правата си по съдебен ред:

„Отидох в полицията на Долна Митрополия. Пое ме там една дознателка. Жената беше много учтива, много човечна. Според нея Илчовски бил завлякъл много народ. Имало много случаи като моя. Оттам преписката беше прехвърлена в ОД на МВР в Плевен. И там дознателката също беше жена. Извика ни и двамата. Жената, преди да го извика него, ми каза, че го е викала и друг път. Много хора имало като мен.“

Горанов е готов да предостави документи за всичко, за което говори.

„В коридора обаче Илчовски, като ме видя, взе да ми се смее, като…да не казвам какво. Бесен съм, че сега този го ползват като свидетел. Имаше случай, когато Илчовски отново беше ползван като свидетел срещу друг човек от ГЕРБ.

След разпита Илчовски ми звъни. Уреди ми среща на кафе пред театъра в Плевен, защото е близо до имението му над Кайлъка. Седнахме. Пита ме какво искам. Казах му, че не искам повече от това, което ми дължи по закон, иначе ще продължим да търсим правата си по правов ред. Той продължи да ми се смее. В очите ми се смее. Усъмних се, че може това да е провокация и Илчовски да ме записва, за да изкара после, че аз го изнудвам за пари. Казах му пак, че не искам такива пари. Искам ги, но по закон и където трябва. Той каза, че така няма да стане.

И не стана. Властите ми отговориха, че не са намерили човека, който е подписал договора. Аз намерих обаче друг човек, който се е съдил с Илчовски, стигнали са до Върховния съд и нищо. Най-вероятно са се споразумели срещу много пари. Сега ме е страх, защото това са бандити. Ще дойдат и ще ме запалят, а гледам болния си баща – николапетковист, който е вече на 101 години“, приключва разказа си Горанов.

Страхува се, че може да бъде посегнато и на двете му деца. Готов е лично да разкаже за гаврата с него на Бойко Борисов, защото Плевен според него е червен град и оттам някъде вероятно над такива като Илчовски се разпъва чадър.

 
*По молба на г-н Борислав Горанов и от съображения за сигурността му, както и на семейството му, не публикуваме негова снимка. 

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ астроложката Алена с ексклузивен хороскоп - неочаквани изненади за Близнаците, нерви вгорчават деня на Стрелците САМО В ПИК: Топ астроложката Алена с ексклузивен хороскоп - неочаквани изненади за Близнаците, нерви вгорчават деня на Стрелците
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Лъчезар Борисов с аларма: Служебният кабинет изчегъртва парите на държавата - още не е внесен Планът за възстановяване, можеше да имаме 12 млрд. в помощ на икономиката (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Лъчезар Борисов с аларма: Служебният кабинет изчегъртва парите на държавата - още не е внесен Планът за възстановяване, можеше да имаме 12 млрд. в помощ на икономиката (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 77
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това