Украинската армия удържа половината от територията на град Торецк от руски атаки

Европа

Украинската армия удържа половината от територията на град Торецк от руски атаки

15423
преди 4 часа
Украинската армия удържа половината от територията на град Торецк от руски атаки
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Украинските сили удържат контрола над около половината от територията на стратегическия град Торецк в Източна Украйна в стремежа си да отблъснат руските войски.

препоръчано

"Може да се каже, че приблизително 40-50 процента от града е под контрола на украинските въоръжени сили, докато другата половина от територията е превзета от врага", съобщи началникът на Торецката градска военна администрация Васил Чинчик.

Според военни експерти превземането на разположения на хълм град Торецк би позволило на руските войски да затруднят допълнително организацията на украинските сили на повечето места по източния фронт.

Украинската армия съобщи за осем сражения, разразили се по Торецкия фронт в последните 24 часа, като най-голямата офанзива е била в града и по посока на близкото село Шчербиновка. Чинчик уточни, че през денонощието руските сили не са отбелязали напредък на територията на града.

В града все още има около 1150 жители, евакуацията продължава с помощта на военнослужещите и полицаите, допълни началникът на градската администрация.

В последно време руските сили настъпват в Източна Украйна постепенно, но методично, докато след над две години и половина война украинската армия е накрая на силите си. Този месец руските военни превзеха стратегическия град Угледар.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Ето го топ хороскопа на Алена за последния работен ден от седмицата - Близнаците стават жертва на интриги, успехът намига на Раците САМО В ПИК: Ето го топ хороскопа на Алена за последния работен ден от седмицата - Близнаците стават жертва на интриги, успехът намига на Раците
ПИК TV x
ПИК TV! МВР изнесе последни данни от подготовката на изборите и пресичането на купения вот. Министър Илков отговори на Иван Демерджиев (ВИДЕО) ПИК TV! МВР изнесе последни данни от подготовката на изборите и пресичането на купения вот. Министър Илков отговори на Иван Демерджиев (ВИДЕО)
ново
Днес: 107
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК