Украинските сили за сигурност приземиха самолет, за да арестуват бивш банкер

Европа

Украинските сили за сигурност приземиха самолет, за да арестуват бивш банкер

2636
на 23.02.2021
Украинските сили за сигурност приземиха самолет, за да арестуват бивш банкер
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Украинските сили за сигурност приземиха самолет в Киев, за да арестуват бивш ръководител на "Приватбанк" във връзка с дело за отклоняване на 5 500 000 000  долара, предаде „Франс прес”, цитирана от БНР .

WINBET – персонални бонуси всеки ден! (18+)

препоръчано

"Заподозреният в отклоняване на средства от "Приватбанк" се опита да излети от Днипро, Украйна, за Виена на борда на частен самолет. Това е първият арест на бивш ръководител на "Приватбанк", отбелязва Агенцията.

Според медии, става дума за Володимир Яценко, вторият по важност човек в „Приватбанк” преди национализирането й през 2016 г.

Съдбата на "Приватбанк" се следи внимателно от Запада и най-вече от Международния валутен фонд, който е основен кредитор на Украйна, една от най-бедните европейски държави.  "Приватбанк" бе национализирана през декември 2016 г., за да бъде избегнат фалит, който би довел до ефект на доминото за целия украински банков сектор.

 

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 23 април - материалното положение на Близнаците ще се подобри, Козирозите ще жънат успехи САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 23 април - материалното положение на Близнаците ще се подобри, Козирозите ще жънат успехи
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Бойко Рашков и Петър Тодоров отговарят пред комисията за ОПГ-то в митниците. Стефан и Марин Димитрови посещавали Петя Банкова в кабинета й, съветник на Асен Василев ги вкарвал във финансовото министерство - НА ЖИВО ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Бойко Рашков и Петър Тодоров отговарят пред комисията за ОПГ-то в митниците. Стефан и Марин Димитрови посещавали Петя Банкова в кабинета й, съветник на Асен Василев ги вкарвал във финансовото министерство - НА ЖИВО
ново
Днес: 75
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК