Украйна залови чуждестранен кораб, изнасял зърно от Крим

Европа

Украйна залови чуждестранен кораб, изнасял зърно от Крим

12789
на 11.07.2024
Украйна залови чуждестранен кораб, изнасял зърно от Крим
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Украйна е поела контрола върху чуждестранен товарен кораб в Черно море до бреговете на Одеска област и е задържала капитана на плавателния съд по подозрение за подпомагане на Москва при износа на украинско зърно от окупирания от Русия полуостров Крим, съобщи Службата за сигурност на Украйна (ССУ), цитирана от Ройтерс.

препоръчано

Корабът, който не е идентифициран, е пътувал под флага на централноафриканска държава и многократно е акостирал на кримското морско пристанище Севастопол, за да вземе „заграбени“ селскостопански продукти през 2023-24 г., заяви ССУ.

През първата година от инвазията си през 2022 г. руските сили окупираха обширни южни селскостопански райони на Украйна и Киев обвини Русия, че краде и унищожава зърното му.

ССУ заяви, че капитанът и 12-те членове на екипажа са помогнали на Русия да изнесе няколко тона украинско зърно, взето от окупирания юг, в Близкия изток за продажба от името на Русия.

„Разследването продължава, за да се установят всички обстоятелства на престъплението и да се идентифицират други лица, замесени в незаконната дейност“, заяви ССУ.

Капитанът, гражданин на държава от Южен Кавказ, може да бъде осъден на до пет години затвор за нарушаване на ограниченията за пътуване, регулиращи окупираните от Русия територии на Украйна.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 24 юли - сблъсъци на работното място за Лъвовете, Стрелците да не действат импулсивно САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 24 юли - сблъсъци на работното място за Лъвовете, Стрелците да не действат импулсивно
ПИК TV x
ГОРЕЩО В ПИК TV! Комисията Исторически парк изслушва министър Калин Стоянов (СНИМКИ/НА ЖИВО) ГОРЕЩО В ПИК TV! Комисията "Исторически парк" изслушва министър Калин Стоянов (СНИМКИ/НА ЖИВО)
ново
Днес: 70
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК