Украйна получи от САЩ дарение от 2 млн. дози ваксини „Модерна”

Европа

Украйна получи от САЩ дарение от 2 млн. дози ваксини „Модерна”

3723
на 18.07.2021
Украйна получи от САЩ дарение от 2 млн. дози ваксини „Модерна”
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Украйна получи от Съединените щати дарение от 2 млн. дози от ваксината срещу коронавирус на „Модерна”, съобщава RT, като се позовава на официално съобщение на Министерството на здравеопазването на Украйна, публикувано в профила на ведомството във „Фейсбук”.

препоръчано

Според информацията, дарението е в рамките на глобалната инициатива „КОВАКС”.

„Днес Украйна получи 2 000 040 дози мРНК-ваксини „Модерна” срещу коронавируса от правителството на САЩ чрез глобалната инициатива „КОВАКС”. На летище „Бориспол” те бяха доставени от Детския фонд на ООН УНИЦЕФ”, се посочва в съобщението.

Съхранението и логистиката на ваксините в Украйна са осигурени от Агенцията на САЩ по международно развитие USAID.

 

Превод и редакция: ПИК

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 6 октомври - успехът обръща гръб на Скорпионите, проблеми връхлитат Рибите САМО В ПИК! Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 6 октомври - успехът обръща гръб на Скорпионите, проблеми връхлитат Рибите
ПИК TV x
УНИКАЛНО ШОУ В ПИК! Колтуклиева направи на салата Бареков насред центъра на София: Как не те е срам! Целуваше задниците на... (ВИДЕО) УНИКАЛНО ШОУ В ПИК! Колтуклиева направи на салата Бареков насред центъра на София: Как не те е срам! Целуваше задниците на... (ВИДЕО)
ново
Днес: 28
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК