Украйна разширява контрола си в руската Курска област

Европа

Украйна разширява контрола си в руската Курска област

18136
на 28.08.2024
Украйна разширява контрола си в руската Курска област
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Украйна продължава да напредва в руската Курска област, където тази нощ беше обявена въздушна тревога. Според Киев операцията цели да принуди Москва да поиска мир. 

препоръчано

Няколко резервоара за петрол са били подпалени след атака на украински дронове срещу рафинерия в руската Ростовска област, съобщават руски медии. Според информациите два летателни апарата са паднали на територията на базата и са предизвикали пожар в три цистерни. Няма пострадали, на място работят пожарникари. Губернаторът на областта Василий Голубьов заяви по-рано, че четири украински дрона са били свалени  над територията й тази нощ. За два свалени безпилотни апарата съобщиха и властите на Воронежка област, там се е наложила частична евакуация на жители, за да бъдат разчистени отломките. 

Украинците разширяват контрола си над руската Курска област и вече владеят почти 1 300 квадратни километра със 100 селища, твърди украинският главнокомандващ Олександър Сирски. 

Руското командване обаче трупа още сили срещу ключовия град Покровск в Донбас. Най-малко 6-ма цивилни загинаха в градовете Запорожие и Кривой Рог през втората поредна нощ на масирани въздушни атаки. 

Руските сили изстреляха 10 ракети и повече от 80 дрона-камикадзе.

Операцията югозападно от Курск е част от плана Москва да бъде принудена да иска мир, каза президентът Володимир Зеленски. Той възнамерява да представи плана, който предвижда още дипломатически и икономически мерки, на американския президент Джо Байдън и на двамата му потенциални наследници - кандидатите за президентския пост Камала Харис и Доналд Тръмп.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивна прогноза за неделя - Близнаците да се пазят от неподходящи запознанства, Скорпионите да избягват агресивната критика САМО В ПИК! Алена с ексклузивна прогноза за неделя - Близнаците да се пазят от неподходящи запознанства, Скорпионите да избягват агресивната критика
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Бойко Борисов в Асеновград: Никой, освен нас, не желае да има правителство - Промяната искат да излъжат, че изборите са били опорочени (ОБНОВЕНА/ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК TV! Бойко Борисов в Асеновград: Никой, освен нас, не желае да има правителство - Промяната искат да излъжат, че изборите са били опорочени (ОБНОВЕНА/ВИДЕО)
ново
Днес: 27
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК