Украйна се готви за разрушителен отговор на Русия на блокадата на Крим

Европа

Украйна се готви за разрушителен отговор на Русия на блокадата на Крим

10221
на 04.05.2021
Украйна се готви за разрушителен отговор на Русия на блокадата на Крим
Автор:   ПИК

Русия може по всяко време да събори всеки клон на украинската икономика в отговор на водната блокада на Крим, прогнозира бившият заместник на Върховната Рада Евгений Червоненко,съобщава lenta.ru.

препоръчано

В ефира на телевизионния канал „Наш“ Червоненко подчерта, че Украйна се опитва да определи въпроса за водоснабдяването на Крим като вид „червена линия“, именно Киев нарушава международното право, тъй като лишава хората от вода. Според него подобни действия попадат в понятието геноцид – екологичен и хуманитарен. „Не разбирате, че един ден пазарът ще се срути върху нас ”, предупреди политикът.

По-рано Министерството на икономическото развитие на Русия реши да предостави на Крим и Севастопол субсидии от държавния резервен фонд.Според заместник-министър Сергей Назаров, за да разрешат проблема с водоснабдяването, властите използват „тактика за гъвкаво реагиране“ в Крим и се опитват да подкрепят системата целенасочено.

През април 2014 г. беше затворено водоснабдяването от Днепър до Кримския полуостров през Севернокримския канал. През 2017 г. Украйна построи язовир в района на Херсон, който прекъсна снабдяването с прясна вода, след което полуостровът започна да изпитва проблеми с доставката на вода. През октомври 2020 г. руският премиер Михаил Мишустин обяви решение за отпускане на повече от 50 милиарда рубли на Крим за осигуряване на водоснабдяване, а президентът Владимир Путин увери, че властите не възнамеряват да спестят пари за решаване на проблема с водоснабдяването в Крим.

Сподели:
Бомба x
Любовен хороскоп за май Любовен хороскоп за май
ПИК TV x
САМО В ПИК TV! Лъсна голяма тайна за Емил Костадинов: вицето на БФС с курс към родилното, тази красавица ще го дари с... САМО В ПИК TV! Лъсна голяма тайна за Емил Костадинов: вицето на БФС с курс към родилното, тази красавица ще го дари с...
ново
Днес: 10
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това