Украйна ще получи френски изтребители „Мираж“ в началото на идната година

Европа

Украйна ще получи френски изтребители „Мираж“ в началото на идната година

9233
преди 5 часа
Украйна ще получи френски изтребители „Мираж“ в началото на идната година
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Доставката на френски изтребители "Мираж 2000" за Украйна е планирана за първото четиримесечие на идната година, предаде Укринформ.

препоръчано

Това заяви министърът на въоръжените сили на Франция Себастиан Льокорню в интервю за френския в. "Сюд уест", цитиран от агенцията.

"Мираж 2000" ще лети в Украйна в рамките на първото четиримесечие на 2025 година", заяви Люкорню. По думите му най-важната фаза от текущото обучение на украински пилоти и механици е във френския град Нанси.

Освен това той припомни, че от изтребителите "Мираж 2000" ще могат да се изстрелват ракети въздух-въздух и въздух-земя и ще бъдат оборудвани със защита срещу електронна военна намеса.

Президентът на Франция Емануел Макрон обяви на 6 юни предстоящото прехвърляне в Украйна на неопределен брой изтребители "Мираж" и обучение на украински пилоти във Франция. Френските изтребители имат гнезда за крилати ракети "СКАЛП", каквито вече са на въоръжение в украинската армия.

Украйна използва за изстрелване на тези ракети и модифицирани за целта изтребители Су-24М.

По-рано военният експерт и консултант по противовъздушна отбрана Ксавие Тителман визира в интервю за Укринформ същия период за пристигане на изтребителите в Украйна.

Френските изтребители "Мираж 2000-5Ф", които трябва да бъдат доставени в Украйна, ще бъдат приспособени за огън по наземни цели.

По начало "Мираж 2000-5Ф" е конструиран за стрелба с ракети въздух-въздух, не въздух-земя, уточнява Укринформ.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за 8 октомври: Везните да не пътуват, сексът е препоръчителен за Близнаците и Девите, но Овните да не си го и помислят САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за 8 октомври: Везните да не пътуват, сексът е препоръчителен за Близнаците и Девите, но Овните да не си го и помислят
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! ЦИК с последни новини за подготовката на изборите - без секции в Израел и Ливан заради ситуацията там (ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! ЦИК с последни новини за подготовката на изборите - без секции в Израел и Ливан заради ситуацията там (ВИДЕО)
ново
Днес: 108
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК