Украсиха пешеходната зона на Пловдив с над 100 висящи кошници с цветя

Региони

Украсиха пешеходната зона на Пловдив с над 100 висящи кошници с цветя

6161
на 23.05.2020
Украсиха пешеходната зона на Пловдив с над 100 висящи кошници с цветя
Автор:   ПИК

Над 100 висящи кошници с цветя украсиха в навечерието на 24 май пешеходната зона в Пловдив - от площад "Централен" до Пешеходния мост. Поставени са върху осветителните стълбове; очаква се буен цъфтеж на засадените каскадни петунии с различни цветове. Това съобщиха от пресцентъра на общинската администрация.

препоръчано

За още по-голяма пъстрота в красивия градски пейзаж за поредна година допринасят и многоетажните спираловидни саксии - така наречените "цветни пирамиди". Те са 24 на брой и са разположени на знакови за Пловдив места - в Цар-Симеоновата градина, на Главната, по площад "Стефан Стамболов", край Римския стадион, на Малката главна, в "Капана", до Малката базилика, на Гребната база и други места, където хората да им се радват. В тях са засадени близо 10 000 цветя, сред които преобладават петуния и калибрахое. Всеки един стрък е собствено производство на ОП "Градини и паркове".

До края на май се предвижда в централните и кварталните паркове и градини, по булевардите и други обществени пространства в Пловдив да приключи засаждането на близо 2 000 000 летни цветя, които също са отгледани в 10-те оранжерии на предприятието.

Сподели:
Бомба x
ВНИМАНИЕ: Денят е опасен и труден - забравете за секса, подстрижката и маникюра! Особено внимателни да бъдат шофьорите ВНИМАНИЕ: Денят е опасен и труден - забравете за секса, подстрижката и маникюра! Особено внимателни да бъдат шофьорите
ПИК TV x
ГОРЕЩО В ПИК TV: Кандидат-премиерът на Слави мълчи за вицепремиерите си: Търсим подкрепа (НА ЖИВО) ГОРЕЩО В ПИК TV: Кандидат-премиерът на Слави мълчи за вицепремиерите си: Търсим подкрепа (НА ЖИВО)
ново
Днес: 177
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това