Унгария разширява подкрепата за бизнеса, ударен от пандемията

Европа

Унгария разширява подкрепата за бизнеса, ударен от пандемията

3071
на 21.04.2020
Унгария разширява подкрепата за бизнеса, ударен от пандемията
Автор:   ПИК

Унгария ще разшири схемата, субсидирана от правителството, за намаляване на работното време, за да помогне на компаниите да устоят на икономическия спад, предизвикан от коронавирусната пандемия. Решението е взето, след като бизнес лидери се оплакаха от малкия обхват на мерките, съобщи министър, цитиран от Ройтерс.

препоръчано

На 6 април правителството обяви стимулиращ пакет, възлизащ на 18-20 процента от брутния вътрешен продукт или 9,5 трилиона форинта (30 милиарда долара), в подкрепа на тежко засегнатата икономика.

Пакетът включва данъчни облекчения, участие в изплащането на заплати и програми за субсидиране на кредитирането, както и схема за по-кратко работно време по германския модел, чрез която затрудненият бизнес да не освобождава работниците си в замяна на държавни гаранции за съответните работни места, припомня Ройтерс.

"Обявихме регулацията за съкратен труд миналата седмица . . . Сега ще конкретизираме определени аспекти, за да улесним използването й", каза снощи в интервю за телевизия Хир Ти Ви унгарският министър на иновациите и технологиите Ласло Палкович.

По думите му правителството е обсъдило пакета с бизнес лидери и ще внесе известни промени още тази седмица.

Палкович посочи, че правителството ще удължи до две години срока, в който компаниите могат да изискат от служителите да изработят часовете на по-късен етап в замяна на изплащането на заплати, докато работата е спряна.

Сподели:
Бомба x
ТАЙНИ И ЗАГАДКИ: Масони пазят златото на Хитлер ТАЙНИ И ЗАГАДКИ: Масони пазят златото на Хитлер
ПИК TV x
САМО В ПИК TV: Проф. Михаил Мирчев с горещ коментар за датата на вота и уволнението си (ОБНОВЕНА) САМО В ПИК TV: Проф. Михаил Мирчев с горещ коментар за датата на вота и уволнението си (ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 234
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това