Уникален еко-ресторант работи две години, без да произведе отпадъци (видео)
ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
Някои ресторанти произвеждат до 30 килограма отпадъци само в рамките на 60 минути, но Джъстин Врани, собственик и главен готвач в ресторанта Sandwich Me, може да се похвали с уникален подвиг в това отношение, пише Design Taxi.
Намиращият се в Чикаго ресторант успява да работи цели две години, без да създаде отпадъци.
Ресторантът е организиран по екологичен и самодостатъчен начин, който му позволява да работи максимално ефективно. Енергийната инсталация е енергоспестяваща, а готвенето става само с продукти, които се намират локално. Всеки един грам отпадък се рециклира на сто процента, а част от неизядената храна се преработва и става на тор.
Sandwich Me се намира на Норт Кларк Стрийт 3037 в Чикаго


