Уникална книга разкрива истината за св. Иван Рилски 

КУЛТУРА

Уникална книга разкрива истината за св. Иван Рилски 

33059
на 24.07.2024
Уникална книга разкрива истината за св. Иван Рилски 
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

В навечерието на празника, с който почитаме успението на най-българския светец – св. Йоан Рилски, от издателство „Милениум“ предлагат на читателите книга, с която да си припомним кой всъщност е Иван Рилски и защо още приживе го наричат „земен ангел“ и „застъпник пред Бога за българския народ“.

препоръчано

Томчето „Свети Иван Рилски: Завет и изцеления“ е първи по рода си опит да се съберат на едно място всички сведения за личността и духовното дело на светеца, както и да се проследят корените на многобройните легенди за него, разппространявани чрез различните му канонични и неканонични жития.

Свети преподобни Йоан Рилски Чудотворец, както официално го нарича православната църква, от векове е признат за най-великия български светец. Смятан е за велик лечител и неизменно дарява с целебна помощ всеки, който със сърце и вяра отправи молитва пред мощите му или пред някоя от чудотворните му икони.

Представят го като прост овчар, но народната памет го смята за син на цар Симеон и брат на цар Петър. Заветът, който е оставил на следовниците си, и до днес е тачен като свещен кодекс за чистота, праведност и силна вяра.

Но защо все пак векове наред няколко нации спорят за правата над мощите му? Защо все по-често съседни народи се опитват да си присвоят името му и да се ползват от славата му? Защо и царе, и патриарси се прекланят пред един отшелник, пишат му писма, пращат му дарове, съставят жития и елейни слова в негова прослава?

Това и още много неизвестни досега тайни за светеца ще научите от страниците на „Свети Иван Рилски: Завет и изцеления“.

Книгите на издателство „Милениум“ може да поръчате на тел.: 02/879 40 06 (в делничните дни, от 9 до 16 ч.), на e-mail: [email protected] или на сайта www.milleniumbg.eu. При заявка през сайта ползвате 10% отстъпка от цената. Може да откриете заглавията в книжарската мрежа, както и на столичните адреси – бул. „Княгиня Мария Луиза“ №92 и във фирмената книжарница „Милениум“ на адрес ул. „Цар Шишман“ №18.

 

 

 

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за последния работен ден от седмицата: Оптимизъм за Телеца, пари за Близнаците, Везните да са умерени в секса САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за последния работен ден от седмицата: Оптимизъм за Телеца, пари за Близнаците, Везните да са умерени в секса
ПИК TV x
УНИКАЛНО ШОУ! Това ВИДЕО за Кирил Петков и училището за рап ще срути Мрежата УНИКАЛНО ШОУ! Това ВИДЕО за Кирил Петков и училището за рап ще срути Мрежата
ново
Днес: 44
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК