Уникалните свойства на меда - ето какви са те

ЧАС ПИК

Уникалните свойства на меда - ето какви са те

13431
на 20.01.2021
Уникалните свойства на меда - ето какви са те
Автор:   ПИК

Диетологът Михаил Гинзбург разказа за кого е опасен медът и кой трябва да се откаже от него, цитира думите му РИА Новости.

препоръчано

В интервю за телевизионния канал "Звезда" специалистът отбеляза, че често се свързват високи очаквания с този продукт и му се приписват различни полезни свойства. 

"Смята се, че медът съдържа голямо количество биофактори, които стимулират регенерацията, имат някакъв бактерициден или вируциден ефект. Това всъщност не е вярно", обясни лекарят.

Гинзбург подчерта, че медът е много по-богат по състав от захарта, но не бива да се счита за „здравен еликсир“.

"Медът с чая изпълнява някои от функциите си. Има такъв затоплящ ефект, тонизиращ ефект, отчасти свързан със самия чай", каза диетологът.

Събеседникът предупреди срещу употребата на мед от деца на възраст под три години, тъй като този продукт може да причини алергии, и призова те да се придържат към детската храна.

"Това не означава, че медът е кошмарно лош за деца под три години и на следващия ден, когато навършат три години, вече не е лош", подчерта Гинзбург.

Освен това медът, подобно на захарта, трябва да бъде изоставен от хора със затлъстяване, хипертония, проблеми с кръвното налягане и мастна чернодробна стеатоза.

„Просто трябва да се въздържате и от захар и мед“, посъветва лекарят. От меда могат да се влошат заболявания на стомашно-чревния тракт, като панкреатит. „Ако човек има такава реакция, по-добре е да се въздържа от мед“, обобщи Гинзбург.

Сподели:
Бомба x
Ето ги шестте секс пози, които не кефят мъжете Ето ги шестте секс пози, които не кефят мъжете
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! ГЕРБ с извънредно изявление: Радев брутално излъга, че Сенатът на САЩ осъжда България (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ПЪРВО В ПИК TV! ГЕРБ с извънредно изявление: Радев брутално излъга, че Сенатът на САЩ осъжда България (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 1
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това