УНИКАЛНО! В Русе сглобяват роботи от стари компютри

Джаджи

УНИКАЛНО! В Русе сглобяват роботи от стари компютри

17922
на 08.06.2018
УНИКАЛНО! В Русе сглобяват роботи от стари компютри
Автор:   ПИК

Клубът по роботика в Русенския университет събира стари и употребявани компютри и от тях младите хора сглобяват 3D принтери. Студентите използват рационално всяка платка от старите машини и с тях изработват и малките си състезателни роботи, съобщава БНТ.

препоръчано

Теодор Донев е бивш председател на Клуб по роботика в Русенския университет. Той и неговите колеги са се специализирали да се справят с малко средства и да успяват да сглобяват своите прототипи по метода „направи си сам“. Преди време събрали всички употребявани стационарни и преносими компютри от администрацията на университета, разглобили ги и използвали най-ценните им елементи. Така се получил първият им 3D принтер, чиято цена излязла само 200 лева.

Опитът в рециклирането на стари и употребявани компютри Теодор Донев споделя сега в своята дипломна работа.

През този месец студентите от клуба се подготвят за изложението по роботика в университета, което ще бъде с международно участие. Всички те се надяват отново да завоюват челните места и да посетят световни експо центрове, където да премерят сили с най-добрите в областта новите технологии.

Сподели:
Бомба x
Какво да правим, за да постигнем перфектно тяло за лятото Какво да правим, за да постигнем перфектно тяло за лятото
ПИК TV x
САМО В ПИК TV: Звезда от Откраднат живот тайно стана майка за втори път САМО В ПИК TV: Звезда от "Откраднат живот" тайно стана майка за втори път
ново
Днес: 22
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това