САМО В ПИК - УНИКАЛНО! Руснаците изработиха ваксина срещу COVID-19! Действието й е след... два дни

Европа

САМО В ПИК - УНИКАЛНО! Руснаците изработиха ваксина срещу COVID-19! Действието й е след... два дни

108143
на 25.05.2020
САМО В ПИК - УНИКАЛНО! Руснаците изработиха ваксина срещу COVID-19! Действието й е след... два дни
Автор:   ПИК

Учени от Института по вирусология в Москва изработиха и сами си ваксинираха първата по рода си ваксина срещу коронавирус. Първият, който сам въведе в организма си експерименталния препарат, бе директорът на института акад. Гинзбург. След него се ваксинират всички, участвали в разработката на препарата.

WINBET – най-голямото разнообразие от игри и джакпоти! (18+)

препоръчано

Пред ОРТ той разказва на каква база е разработена ваксината. "Първо - всички се ваксинирахме. Защото осъзнаваме нейната безопасност и същевременно - цялата отговорност, която носим в процеса на разработването на препарата. Ние не просто вече имаме антитела. Ние имаме протективни антитела - вирусонеутрализиращи", казва медикът.

Принципът на изработването на ваксината е следният. Учените изолират широкоразпространения аденовирус, който "живее" в сливиците на човека, носоглътката - навсякъде, където има аденоидна тъкан. Учените лишават този вирус от способността да се размножава. Вътре в него се вкарва частица от РНК на коронавируса. Така аденовирусът става "контейнер", с който в организма се въвежда коронавирусът. Попадайки в лимфната тъкан, той предизвиква целия защитен имунен отговор и изгражда защитата на човешкия организъм срещу коронавируса. 

"Въпросната ваксина не просто предизвиква хуморален клетъчен имунитет (хуморален - отнасящ се до течностите на тялото и разтворените в тях вещества, б.пр.). Ваксината се състои от два компонента. Първият предизвиква именно тези процеси, а вторият ни е нужен, за да се образуват в голямо количество "запомнящи" клетки - едно от основните свойства на всяка ваксина. И когато организмът на ваксинирания човек се сблъска с коронавируса, хуморалният и клетъчният му имунитет няма да се изработят в продължение на две седмици, а само за два дни", заявява академикът. 

Той изразява надежда, че масовото ваксиниране в Русия ще започне през есента. Естествено, няма да може да се обхване изведнъж цялото население, в най-добрия вариант процесът на ваксинация ще заеме 7-8 месеца.

ПРЕВОД: ПИК

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 28 март - Близнаците завладени от добро настроение, изкушения дебнат Стрелците САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 28 март - Близнаците завладени от добро настроение, изкушения дебнат Стрелците
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! В парламента гледаха два проекта за сексуалното насилие над деца. ИТН скочиха на Асен Василев заради финансови акробатики. Заместник-председателката Кирова с ехидни подмятания към Тошко Йорданов (ОБНОВЕНА) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! В парламента гледаха два проекта за сексуалното насилие над деца. ИТН скочиха на Асен Василев заради финансови акробатики. Заместник-председателката Кирова с ехидни подмятания към Тошко Йорданов (ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 85
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК