УНИКУМ: Маслото и млякото в скъпарския Париж по-евтини от тези в страната на бившия премиер Просто Киро (СНИМКИ)

Епицентър

УНИКУМ: Маслото и млякото в скъпарския Париж по-евтини от тези в страната на бившия премиер Просто Киро (СНИМКИ)

70376
на 02.09.2022
УНИКУМ: Маслото и млякото в скъпарския Париж по-евтини от тези в страната на бившия премиер Просто Киро (СНИМКИ)
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Можете ли да си представите, че в Париж, един от най-скъпите градове в Европа, маслото е в пъти по-евтино от същия продукт по щандовете на родните супермаркети? Нагледно това показа журналистката Калина Паскалева, която преди дни бе във френската столица, а рейдът й из местните магазини и ресторанти установи, че цените на някои основни хранителни продукти са дори в пъти по-ниски от тези в страната, която допреди дни се управляваше от Кирил Петков и четворната коалиция.

препоръчано

Ето какво написа във Фейсбук Паскалева:

"В СЪРЦЕТО НА ПАРИЖ ХРАНАТА Е ПО-ЕВТИНА ОТ ТАЗИ В СОФИЯ

Корнелия Нинова, "Продължаваме Промяната", "Да, България", "Демократична България", "Има Такъв Народ", как успяхте да го постигнете?

Бях в Париж, невероятен град, пълен с история, която вдъхновява. В миналото за революции и обезглавяване на крале, искащи третата класа - разбирай всичко, различно от благородник и духовник, да издържа страната и нейните величия с придворните им. Френската революция се ражда в едно кафе след призив на един журналист… Само ще ви го покажа, без да ви преподавам история или да се изтъквам колко съм ерудирана - това отдавна ви е станало ясно.

Ще ви покажа с няколко снимки как в хранителните магазини в центъра на Париж е няколко пъти по-евтино от София. Освен това, ще ви споделя, че там минималната работна заплата е 1500 евро, а средната - 2500 евро, а държавата дава големи социални помощи на голяма част от населението.

И за да ви стане още по-тъжно как живеем ние, българите, уважаеми сънародници, ще ви издам още една тайна - и в ресторантите в центъра на Париж можеш да се нахраниш по-бюджетно и вкусно, отколкото в нашата столица.

Свалените управляващи от коалицията ПП + БСП + ДБ + ИТН = скорострелно паднало правителство оправдаваха своята некадърност при повишаване на цените на храните с инфлацията и войната в Украйна, но и във Франция има същите предпоставки - защо е тази огромна разлика?

МАСЛО ПРЕЗДЕНТ във ФРАНЦИЯ - 2,55 евро, на промоция - 1,86 евро - В БГ - 11,59 лв.

ПРЯСНО МЛЯКО във ФРАНЦИЯ - 1,39 евро - в БГ - 3,29 лв.

САЛАМИ ВЪВ ФРАНЦИЯ - редовна цена - 2,40 евро - в БГ от 5,99 лв.

ВНИМАВАЙТЕ ЗА КОГО ЩЕ ГЛАСУВАТЕ, ЗАЩОТО ЕДИН ПЪТ ВЕЧЕ ВИ ХВЪРЛИХА ПРАХ В ОЧИТЕ И РЕЗУЛТАТИТЕ СА ЯВНИ - българинът се върна в най-тежките си кошмари и 2022 година е най-тежката за последните 30 години!", пише Паскалева в социалната мрежа.



 
 

 
 

 
 

 
 

 
 
 

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да са по-самокритични, Скорпионите - по умерени САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да са по-самокритични, Скорпионите - по умерени
ПИК TV x
Седмичната прогноза на ПИК TV с проф. Георги Рачев: Октомври ще се усеща като септември (ВИДЕО) Седмичната прогноза на ПИК TV с проф. Георги Рачев: Октомври ще се усеща като септември (ВИДЕО)
ново
Днес: 1
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК