УНИЦЕФ праща в Африка 220 млн. дози от ваксината на "Джонсън и Джонсън"

Африка

УНИЦЕФ праща в Африка 220 млн. дози от ваксината на "Джонсън и Джонсън"

4493
на 09.07.2021
УНИЦЕФ праща в Африка 220 млн. дози от ваксината на Джонсън и Джонсън
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

УНИЦЕФ заяви в четвъртък, че е подписал сделка за предоставяне на 220 милиона дози от ваксината "Джонсън и Джонсън" COVID-19 на страните членки на Африканския съюз до края на 2022 г..

препоръчано

До края на тази година допълнително 35 милиона дози от еднодозовата ваксина могат да бъдат доставени на 55-те държави-членки на Африканския съюз, а до края на годината могат да бъдат поръчани още 180 милиона дози, каза УНИЦЕФ, цитирани от БГНЕС.
 
"Африканските държави трябва да имат достъпен и справедлив достъп до ваксините COVID-19 възможно най-скоро. Достъпът до ваксини е несправедлив, тъй като в момента по-малко от 1% от населението на африканския континент е ваксинирано срещу COVID-19. Това не може да продължи ", каза изпълнителният директор на УНИЦЕФ Хенриета Форе.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 6 октомври - успехът обръща гръб на Скорпионите, проблеми връхлитат Рибите САМО В ПИК! Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 6 октомври - успехът обръща гръб на Скорпионите, проблеми връхлитат Рибите
ПИК TV x
УНИКАЛНО ШОУ В ПИК! Колтуклиева направи на салата Бареков насред центъра на София: Как не те е срам! Целуваше задниците на... (ВИДЕО) УНИКАЛНО ШОУ В ПИК! Колтуклиева направи на салата Бареков насред центъра на София: Как не те е срам! Целуваше задниците на... (ВИДЕО)
ново
Днес: 23
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК