Унищожиха невзривен боеприпас в Костинброд

ЧАС ПИК

Унищожиха невзривен боеприпас в Костинброд

23065
на 12.06.2024
Унищожиха невзривен боеприпас в Костинброд
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Военнослужещи от Сухопътните войски унищожиха невзривен боеприпас, открит в Костинброд. Това съобщи пресцентърът на Министерството на отбраната.

препоръчано

Боеприпасът е открит по време на изкопни дейности в двор на частен имот в Костинброд.

Формированието за овладяване и преодоляване на последствията от бедствия за унищожаване на невзривени боеприпаси от 78-ми батальон за осигуряване от състава на Сухопътните войски беше задействано за обезвреждане на боеприпаса.

При направения оглед специализираният екип под ръководството на старши лейтенант Владислав Ставрев установи, че това е 85 мм изстрел УБР-365К - силно корозирал, с взривател и без видима маркировка.

Боеприпасът беше транспортиран и унищожен на територията на учебен център „Сливница” при стриктно спазване на всички мерки за безопасност. Военнослужещите действаха по заповед на командира на Сухопътните войски.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Хороскоп на Алена за последния ден на юни - Раците да не се товарят с работа, Везните да избягват нови запознанства САМО В ПИК! Хороскоп на Алена за последния ден на юни - Раците да не се товарят с работа, Везните да избягват нови запознанства
ПИК TV x
СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до... СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до...
ново
Днес: 18
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК