УНСС патентова онлайн система за кандидатстудентски изпити

Образование

УНСС патентова онлайн система за кандидатстудентски изпити

8129
на 27.12.2020
УНСС патентова онлайн система за кандидатстудентски изпити
Автор:   ПИК

УНСС обмисляме да патентова онлайн система за кандидатстудентски изпити. Това заяви ректорът на университета проф. Димитър Димитров, цитиран от „Фокус“.

препоръчано

Той поясни, че системата е разработка на УНСС и е много по-евтина от други подобни. Проф. Димитров обясни и по какъв начин е била избегната възможността кандидат-студентите да преписват.

„За кандидатстудентския изпит приложихме много иновативна система с лицево разпознаване и с връзка с базата данни на МВР така, че да имаме гаранция, че това е човекът, който се явява на изпит: с неговото лице, неговата лична карта и данни“, заяви проф. Димитров. 

Ректорът допълни, че времетраенето на изпита е било намалено, а преди самия изпит се прави оглед на изпитната стая.

„В нея не трябва да има други хора, да няма включен компютър, да се направи 360-градусов оглед на стаята. След това системата, която използва изкуствен интелект, анализира шумовете около всеки кандидат: дали се щрака на клавиатура, дали се отварят или затварят врати, или някой шепне“, посочи ректорът на УНСС.

Сподели:
Бомба x
Под какви заболявания се “маскира” депресията Под какви заболявания се “маскира” депресията
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Борисов с първи думи към служебните министри: Основна цел пред кабинета сега е да организира честни и прозрачни избори (ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Борисов с първи думи към служебните министри: Основна цел пред кабинета сега е да организира честни и прозрачни избори (ВИДЕО)
ново
Днес: 304
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това