"Уолстрийт Джърнъл" гърми за шпионския скандал: Москва се бърка в делата на България и разузнавателните й служби

Акценти

"Уолстрийт Джърнъл" гърми за шпионския скандал: Москва се бърка в делата на България и разузнавателните й служби

44684
на 17.04.2021
Уолстрийт Джърнъл гърми за шпионския скандал: Москва се бърка в делата на България и разузнавателните й служби
Автор:   ПИК

"Русия продължава да използва старите си връзки и симпатии в по-малките и по-уязвимите членове на НАТО и ЕС за създаването на шпионски мрежи и получаване на достъп до западните тайни. Русия умело използва съществуващите и бившите мрежи на службите за сигурност, които са живи и здрави дори след три десетилетия след падането на комунистическия режим", пише "Уолстрийт Джърнъл" в коментар за разкритата руска шпионска мрежа в България.

препоръчано

"В последните години България изгони няколко руски дипломати заради шпионаж и събиране на информация за числеността на американските войски в страната, например. Според експерти по сигурността, освен в България, най-бедната страна н ЕС, Русия разполага с обширни разузнавателни мрежи и в други бивши съветски сателити", пише медията.

"Макар че България, в миналото един от най-верните съюзници на СССР, влезе в НАТО през 2004 година и в ЕС през 2007 година, Москва продължава да оказва влияние върху вътрешните и работи и разузнавателните и служби благодарение на тесните икономически връзки и връзките с Русия на лидери от политиката, бизнеса и служители на разузнаването", коментира още "Уолстрийт Джърнъл".

Сподели:
Бомба x
СКРОМЕН ПРАЗНИК: Отбелязваме паметта на един смирен Божи угодник СКРОМЕН ПРАЗНИК: Отбелязваме паметта на един смирен Божи угодник
ПИК TV x
САМО В ПИК TV: Миро от Биг Брадър строял жилищен комплекс за милиони преди смъртта си САМО В ПИК TV: Миро от "Биг Брадър" строял жилищен комплекс за милиони преди смъртта си
ново
Днес: 47
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това