Вход
София
Времето в София 3 o C

УРАГАН в ПИК! Никола Филчев с паметен коментар на речта на Ахмед Доган! Бившият главен прокурор с разтърсващи факти за Софиянски, Христо Иванов, "Америка за България" и един съдия на Костов...

УРАГАН в ПИК! Никола Филчев с паметен коментар на речта на Ахмед Доган! Бившият главен прокурор с разтърсващи факти за Софиянски, Христо Иванов, "Америка за България" и един съдия на Костов...

на 23.12.2015
34607
32
УРАГАН в ПИК! Никола Филчев с паметен коментар на речта на Ахмед Доган! Бившият главен прокурор с разтърсващи факти за Софиянски, Христо Иванов, "Америка за България" и един съдия на Костов...

Въздействащата реч на създателя на Движението за права и свободи Ахмед Доган предизвика стотици коментари в обществото.

Словото му доказа за пореден път, че той е единственият визионер на прехода. Доган е пазителят на етническия мир в страната, а от поведението му могат да се поучат цели поколения политици.

Агенция ПИК потърси по горещата тема професор д-р Никола Филчев, бивш главен прокурор. Като обвинител №1 на републиката, Филчев си спечели репутацията на безкомпромисен ръководител, който не дава на никого да се меси в работота му.

 

Интервю на Ивайло КРАЧУНОВ

 

- Речта на Доган пред актива на ДПС се обсъжда твърде разгорещено събитие. Как оценявате думите му?

- В речта си Ахмед Доган посочва новите политически реалности в съвременния свят и очертава външнополитическите приоритети на България. Той първи казва публично това, което си говорят повечето българи. Затова речта му има програмно значение за нашата политическата класа. Тя съдържа укор към някои местни първенци, които водят външна политика на „изуй гащи”. С тази реч Доган доказа, че е повече българин от много други.

- Каква ще бъде политическата кариера на Лютви Местан? Много хора не разбират какво говори Местан. Но по-лошото е, че той самият не разбира какво говори и какво върши. Това е твърде опасно за околните. Иначе известно е, че който става прислужник, свършва като ибрикчия.

-. Имате предвид изказването му за самолета, насочено срещу Русия?

- Да.

- Историята ни учи, че който е тръгнал срещу Русия, добро не е видял. Това сме длъжни да го помним още повече ние и да се отнасяме с нужното уважение към братския руски народ, който ни освободи от турско робство. Неблагодарността е най-презряното човешко качество.

- Тия дни името Ви се споменава често в медиите. Дори и катастрофиралият министър на правосъдието Христо Иванов се изказа срещу Вас от трибуната на Народното събрание. Вашият коментар?

- Преди една година Ви казах, че скоро никой няма да си спомня нито за Иванов, нито за негова стратегия за съдебна реформа. Това вече е факт. Господин ексминистърът е волна реформаторска птичка и може „да пише лош роман за прокуратурата” и да си пълни гушката със стотици хиляди от неправителствената организация „Америка за България”. Сигурен съм, че няма да стане младши съдия. Не е по силите му. Неговото амплоа е да върти интриги и да прави пари от това.

- Софиянски също Ви превърна в център на своето представяне по телевизията пред Лора Крумова. Той мъжествено обясни, как имал тайно намерение да Ви скочи по-твърдо, но…

- Софиянски често развеселява публиката. Вместо да си гледа оранжериите и зеленчука, той без повод обича да ме споменава. Не знам защо е зациклил на темата „Филчев”. Вярно е, че го помня още като шеф на пощите, когато премиерът Беров го уволни и Софиянски дойде при председателя на Върховния съд – костовиста Иван Григоров, за да моли – ние да осъдим Беров, но без той да се оплаче от „незаконното” си уволнение. Помня го и как плака и за какво преди 20 години в кръчмата на село Камен бряг в присъствието на Иван Татарчев, Блага Димитрова и други. Помня как на рожденния ден на генерал Васил Василев преди 15 години Софиянски дойде при мен да ми се представи и да ми обясни, колко много е забогатял след като починала богатата леля от Испания. Помня и как той редовно набеждаваше Йордан Соколов, че го подслушвал незаконно в колата. Помня и изненадващата вечеря, която ми даде в центъра на Страсбург. Помня и как тичаше в Банкя да се снима и прегръща с главния секретар на МВР генерал Борисов, а сега го плюе.

Помня и кого пращаше при мен, за да ми ходатайства, след като прокуратурата му образува дела и го отстрани от кметската длъжност. Помня и обяда с царя-премиер, който беше посветен на делата на Софиянски и какво ми каза Симеон. При многобройните пътувания на Софиянски в чужбина като кмет Кобургът винаги ходатайстваше да го пуснем да пътува. Помня и това, че за един ден седем души дойдоха при мен да ми предлагат облаги от името на Софиянски, за да прекратим делата му. Помня и как той искаше да се хвърли от прозореца на президенството, заради лошата прокуратура. Но добре че Петър Стоянов го спаси с мокрия пешкир. Помня ходатайството и на един друг президент. Всичко това е една малка част от моите спомени. Софиянски претендира да е демократ, човек на закона, държавник. А в същото време си представя, че отношенията между обвиняем и прокурор са мутренска разправия, при която обвиняемият „скача твърдо” на прокурора. Или пък най-малкото го подкупва. Не така Софиянски. Успокой се. Харчи си парите и викай Ура. Има защо.

Сподели:
Напиши коментар »
(32)
1
Точен и ясен както винаги и понеже говори в прав текст го изкараха ''луд'' ама хората са казали че в таквиз времена кат нашето ''свестните ги смятат за луди""
2
1) Напълно си прав. Много обикновени хора, като се разговориш на улицата, го боготворят.
3
Браво Филчев. Голям пич си. Евалла. Свалям ти шапка.
4
Адпирации г-н Филчев
5
Винаги съм смятала, че Филчев е невероятен капацитет, неподкупен и много подготвен като прокурор.....
6
Имахме ПРОКУРОР, и само той ще си запази името!!!!!!
7
Този не беше ли с жълта книжка?
8
Вече има май-май нов литературен жанр. Интервю от някой смахнат луд по адрес на друг някой смахнат луд.
9
S KNIZKA ILI NE ,NO IMA PIPE
10
Казано точно и професионално!
11
Като си спомня как търсеха Филчев за интервюта скоро след като не беше вече гл.прокурор и той се криеше като мишок!-това е един наглец,като всички във властта.
12
Филчев, бог си брато ! Че те черпим, ако те срещнем некой ден на пазаро.
13
А кой уби ямболската адвокатка със сатър!?Не беше ли този същия шизо Филчев?
14
Този коментар е обозначен като спам.
15
И кого греят тези спомени г-н Филчев? Защо този жалък и презрян човечец от Хайдуккостовата чета не го окошарихте,когато можехте и когато имаше защо?
16
До10-готин,за жълтата книжка си прав,но освен него има ОЩЕ-240.
17
za6to tozi nenormalnik ne e v ludnisa.za6to si mal4a do sega.ah kakva razvintena fantazia
18
Сега Момата и Сачмата, на кого ще духат. Винаги съм твърдяла, че правителството на Гей-Стан и Сачматаq беше про Османско рентирано. Не трябва ли министрите на Момата и Сачмата, както и тях самите, да не ги обвинят в държавен преврат...
19
ДОГАН ПОСТАВЯ В МОМЕНТА ЖИВОТА СИ В РИСК, САМО И САМО ОБЩНОСТТА, КОЯТО ПРЕДСТАВЛЯВА ДА НЕ Е ПОД ДИКТАТА НА ЧУЖДА ДЪРЖАВА И ДА НЕ БЪДЕ ЗАПАЛЕНА БЪЛГАРИЯ, КАКВИТО СА ЩЕНИЯТА НА ТУРСКИЯ ПОЛИТИЧЕСКИ ЕЛИТ. ОЩЕ ПОВЕЧЕ, ЧЕ Т.НАР. МУ ОТЕГЛЯНЕ ОТ ПОЛИТИКАТА, ДОШЛО НА КОНФЕРЕНЦИЯТА НА ДПС, НА КОЯТО ПРЕДИ ДА ГО ОПОВЕСТИ, СТРЕЛЯХА ПО НЕГО, Е БИЛО В РЕЗУЛТАТ НА ТОВА, ЧЕ СРЕЩУ НЕГО ВЪТРЕ В ДПС ОПРЕДЕЛЕНИ ЛИЦА, ПОД ДИКТОВКАТА НА ТУРЦИЯ, БУКВАЛНО МУ ОБЯВЯВАТ ВОЙНА, СЪЮЗЯВАЙКИ СЕ С ЕРДОГАН. ТАКА ДОГАН СЕ ПРИНУЖДАВА ДА ОБЯВИ ОТЕГЛЯНЕТО СИ ОТ ПОЛИТИКАТА.
20
Абе Филчев ,защо стана и как издържа ...поздравления....
21
Потърсете в интернет - има интересна епикриза от лечението му на 4-ти километър.
22
Не знам кой крив,кой прав,но тоя остаряващ мъж се държи изключително недостойно.Като е такъв смелчага,бидейки тогава и главен обвинител на държавата,защо сега ни напомня за закононарушения на овластени мъже,а не си е свършил работата?Изнудва в стил "мълчи,за да не проговоря аз".Защото и той целия е омазан и не е по-морален от ония,които го поставиха на позиция да изпълнява поръчките им.Обикновен мерзавец е Филчев,а не смелчага.
23
Прокуратурата при Филчев му повдигна обвинения и образува дела.Подкупи, комисиони, облагодетелстване на "приятелския кръг".Най-дребното, но подсъдно е даването на четири очи терен за базата на Малееви.Софиянски излезе "чист", но в българския съд това е нормална процедура.Ако се действа по румънски, Софиянски трябва да влезе на топло!
24
Единственият Главен Прокурор,който българите са имали през последните 25 години.Прокурор с главна буква.По негово време беше насмел мутрите здравата.И не само тях.Но със със кълбо от дребни,едри и гигантски мошеници,политически играчи,парламентарни и бизнес-лобита,не може да се пребориш,особено ако и в Твоята система,ти играят кр/ски.Затова го изкараха "НЕВМЕНЯЕМ".
25
При такива обвинения като тези на Филчев, задължително трябва да се чуе и другата страна, а не само да се вика "евалла" и "велик си"! Всичко това може и да е вярно, но може и да е измислица, хиляди пъти се е случвало, така, че по-кротко - нещата никога не са толкова прости!
26
Дрън _дрън ярина...
27
Този коментар е обозначен като спам.
28
НА ВСИЧКИ ПРЕДПОЛАГАМ Е ЯСНО ЩО ЗА ПРОКУРОРИ-КРЕТЕНИ ИМАМЕ...... ЗАЩО ТИЯ СЕДЕМ ДУШИ КЪДЕТО СА ТИ ПРЕДЛАГАЛИ "ОБЛАГИ" НЕ СА В ЗАТВОРА.... САМО ЗА ТОВА ИЗКАЗВАНЕ ФИЛЧЕВ ТРЯБВА ДА БЪДЕ ПРИБРАН НА ТОПЛО....
29
Поведението на Филчев като главен прокурор се нарича "бездействие с власт" и е подсъдно по НК.
30
Поредната откачалка,която ръси глупости!То на тъп сайт,такива му отиват!
31
Напъните на Филчев са абсолютно дебелоочие! Този гад ще доживее да влезе и започне излежаването на огромните си престъпления към България! БЪЛГАРИТЕ НЕ ЗНАЯТ, ЧЕ ТОЗИ ПРЕСТЪПНИК БЕ ОБОГАТЯВАН и ОСИГУРЯВАН С НЕСМЕТНИ БОГАТСТВА ОТ "ФИНАНСОВАТА ГРУПИРОВКА на АЛЕКСЕЙ ПЕТРОВ", РЪКОВОДЕНА от СТ.Н.С. I степен Йордан Накев ! ДНЕС ТОЗИ МЕРЗАВЕЦ/Филчев/ СЕ ПРАВИ НА РИТНАТ от КОН, НО ВИДОВДЕН ИДВА, ЩЕ ИМА ВЪЗМЕЗДИЕ !
32
"Чичо Пейчо" бих ли моал да ти го тура ?
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Според вас арестът на Нено Димов е:
Общо гласували: 7080
архив

Един мъж решил да се беси. Стигнал той до една река, сложил въжето на един клон, а след това и на врата си. Но не щеш ли клонът се счупил и той паднал в реката. Излязъл как да е и насреща му някакъв човек. - Какво е станало? - Да му се не види! Заради едно бесене щях да се удавя.

 

няма нови новини
Днес: 276
hot
най-четени новини в момента
сега
2357
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ПЪРВО В ПИК TV: Борисов на официалната церемония по повод 75 години от освобождаването на бившия концлагер Аушвиц-Биркенау (ОБНОВЕНА)
x
Виждали ли сте такова същество? (СНИМКИ)
x