Урсула обсъжда с ръководството на ЕП структурата на новата ЕК във вторник

ЕС

Урсула обсъжда с ръководството на ЕП структурата на новата ЕК във вторник

13085
на 13.09.2024
Урсула обсъжда с ръководството на ЕП структурата на новата ЕК във вторник
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен ще разговаря във вторник в Страсбург с ръководството на Европейския парламент за структурата на новата комисия и отговорностите на бъдещите еврокомисари, предаде БТА.

препоръчано

Датите за изслушванията на предложените за еврокомисари все още не са определени, защото за това се изисква да има пълен списък на кандидатите, одобрен от Съвета на ЕС, както предвижда европейското законодателство.

ЕП е готов да започне изслушванията, но трябва да получи писмата, които определят задачите на бъдещите еврокомисари, както и заявленията за липса на конфликт на интереси и техните биографии. Засега нямаме всички необходими документи.

Според правилата първо трябва да се определи коя парламентарна комисия ще изслуша отделните кандидати, след това решението да бъде потвърдено от ръководството на ЕП и от парламентарната комисия по правни въпроси.

Говорителят добави, че по-нататък европарламентът ще изготви писмени въпроси към кандидатите и след това ще последват изслушванията и гласуването на състава на цялата комисия в пленарната зала.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 19 септември - отлични финансови постъпления за Близнаците, успехът е със Стрелците САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 19 септември - отлични финансови постъпления за Близнаците, успехът е със Стрелците
ПИК TV x
Доц. Стойчев с ТОП АНАЛИЗ пред ПИК TV: Иде вяла и скучна кампания. Компромати и скандали ще има само при... (ВИДЕО) Доц. Стойчев с ТОП АНАЛИЗ пред ПИК TV: Иде вяла и скучна кампания. Компромати и скандали ще има само при... (ВИДЕО)
ново
Днес: 93
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК